18 Haziran 2016 Cumartesi

Aile Sponsorluğu Kapsamında Daha Fazla Göçmen Kanada’ya Gelecek

Aile birleşimi dosyalarının öncelikleri olduğunu belirten Kanada hükümeti bu sene Kanadalıların yaptıkları aile birleşimi başvuruları kapsamında daha fazla eş ve çocuğa daimi göçmenlik statüsü verecek. Bu adımın hem bekleme süresini hem de birikmiş dosyaları daha makul bir düzeye indirmesi bekleniyor.
Kanada’da hükümet her sene farklı göçmenlik kategorilerinden ülkeye toplamda kaç göçmen kabul edileceğini belirliyor. Bu, yıllık göçmenlik seviyeleri planlamasıyla yapılıyor. 2016 yılı için hükümetin önceliği daha fazla aile üyesini Kanada’ya göçmen olarak getirmek.
Göçmenlik bakanlığı 13 Haziran 2016 tarihinde kendi internet sitesinden yayınladığı bir duyuruda konuyla ilgili detaylara yer verdi.  
Hükümet bu sene Kanada’ya göçmen olarak kabul edilecek eş, partner ve çocukların sayısını 14.000 arttırarak 62.000 seviyesinde belirledi.
Son birkaç yıldır eskiye oranla çok daha fazla insan Kanada’ya aile sponsorluğu kategorisinden başvurdu. Başvuru sayısındaki bu artış dosya birikmesine sebep oldu ve hükümet bu dosyaları eritmeye kararlı görünüyor.
Biriken dosyalarla öncelikli olarak ilgilenilecek olması eş ve çocuklarını ülkeye getirmek için bekleyen Kanadalıların yüzünü güldürecek.
Aile sponsorluğu kapsamında Kanada’ya kabul edilecek eşlere ayrılan kotanın arttırılması hükümetin aile birleşimlerinin hızlandırılması için aldığı önlemlerden birisi. Kanada 2016 bütçesinde sırf aile birleşimlerinin hızlıca sonuçlandırılması için 25 milyon dolarlık kaynak ayrıldı.
Sadece Kanada içi değil aynı zamanda Kanada dışı aile sponsorluğu başvuru dosyalarında da ciddi sayıda dosyanın eritilmesi amaçlanıyor.
Başvurular gerekli tüm araştırma ve incelemelerden geçirilecek ve her zamanki gibi göçmen adaylarının sağlık kontrolleri yapılacaktır.
Eğer bir aile sponsorluğu başvurusu yaptıysanız Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) sizinle yakında iletişime geçebilir ve yeni durumdan olumlu şekilde etkilenebilirsiniz. İletişime geçilen adayların kendilerinde istenen bilgi ve belgeleri hızlı şekilde göndermeleri gerekiyor.
Eğer herhangi bir aile birleşimi başvurusu yapmamışsanız yeni durumdan etkilenmeyecek fakat aile sponsorluğu göçmenlik başvurunuz muhtemelen beklenenden daha hızlı sonuçlandırılacak.
IRCC’nin tüm biriken başvuruların eritilmesi adımı hem başvuru yapmış hem de ilerde başvuru yapacak tüm adayların avantajına bir durum olacaktır.
Yaptığınız ya da yapacağınız aile sponsorluğu göçmenlik başvurunuzun hızlıca sonuçlandırılması dileğiyle.

Murat Kandemir, 18 Haziran 2016  

1 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim ayrıca sitemi ziyaret etmeyi unutmayın https://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil