7 Mart 2019 Perşembe

Kanada Göçmenlik Kabul Puanı Mart Ayında 454


Kanada’nın ekspres giriş (expresss entry) göçmenlik sisteminde 6 Mart günü yapılan çekilişte 3.350 kişi Kanada’ya göçmen olarak kabul edildi.

Mart ayının ilk çekilişinde seçilmek için gerekli minimum kabul puanı 454 olarak belirlendi.    

Bir önceki çekiliş geçtiğimiz 20 Şubat’ta yapılmış ve yine 3.350 aday seçilmişti. Bu elemede minimum kabul puanı ise 457 olmuştu.  

Ocak ayında 438’lere kadar düşen ve geçtiğimiz ay 457’ye çıkan minimum kabul puanı dün yapılan son çekilişle birlikte 454 olarak belirlendi.

Normalde her ay iki çekilişin yapılması göz önüne alındığında geçtiğimiz şubat ayında sadece bir çekiliş yapılması minimum kabul puan seviyesini yükseltti.  

Geçtiğimiz yıl esnasında kabul puanları 440’larda seyretti. Sadece aralık ayının son göçmenlik elemesinde seçilmek için gerekli minimum kabul puanı 439’a düşmüştü.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Şimdiye kadar hep kabul edilmek için minimum gerekli aday puanının 440’lerden daha da aşağı inmesini arzu ettik. Hatta 2018 yılının son çekilişinde 438’e kadar düştüğünü de gördük. Fakat göçmen aday havuzunda kayıtlı aday sayısının 28 Şubat tarihi itibariyle 100.000’i geçmesi ve Kanada’nın artık daha da popüler bir ülke haline gelmesiyle puan seviyesinin 440’larda seyredeceğini düşünüyoruz.

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 07 Mart 2019   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder