10 Ocak 2020 Cuma

2020’nin İlk Çekilişinde 3.400 Kişi Kanada’ya Göçmen Olarak Kabul Edildi


Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) 2020 yılının ilk göçmen çekilişini 8 Ocak’ta düzenledi.

Bu çekilişte federal göçmenlik ekspres giriş sisteminde kayıtlı olan adaylardan 473 ve üzeri aday puanı (CRS) olan 3.400 kişi kabul edildi ve kendilerine göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi.  

Ekspres giriş sisteminde geçtiğimiz yılın son çekilişi ise 19 Aralık’ta yapılmış ve 3.200 kişi göçmen olarak kabul edilmişti. Bu çekilişte seçilmek için gerekli minimum puan 469’a kadar düşmüştü.  

IRCC, 2019 yılının bir önceki çekilişini ise 11 Aralık’ta yapmış ve havuzda kayıtlı 3.200 kişiye ITA göndermişti. Bu çekilişte ise seçilmek için gerekli CRS puanı ise 472 olarak belirlenmişti.

IRCC’nin 8 Ocak’ta yaptığı son çekilişte ise seçilmek için gerekli aday puanı yükselerek 473’e yükseldi.

Kabul edilen göçmenlere daimi ikamet başvurularını tamamlayabilmeleri için göçmenlik kabul davetiyesi (ITA) gönderildi.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup ITA alanlar göçmenlik başvurularını tamamlıyorlar.  

19 Aralık’taki çekilişle birlikte 469’a kadar düşen CRS puan seviyesi 8 Ocak’taki son çekilişle birlikte 473’e yükselmiş oldu.

IRCC her ay en az iki ayrı çekiliş yapıyor ve belirlediği sayıda göçmeni federal göçmen aday havuzunda kayıtlı adaylardan seçiyor.

6 Ocak 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 138.955 oldu. Bu sayı da Kanada göçmenlik programının ne kadar popüler olduğunun kanıtı. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 10 Ocak 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder