29 Haziran 2020 Pazartesi

Kanada 25 Haziran’da 3.508 Göçmen Alımı Yaptı


Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) 25 Haziran’da yaptığı son çekilişte 3.508 yabancıyı göçmen olarak kabul etti.

Kanada başvurularını tamamlamaları için davetiye (ITA) gönderilenlerin hepsi Kanada tecrübe sınıfı (CEC) adaylarından seçildi.

Bu elemede kabul almak için gerekli minimum aday puanı (CRS) 431 olarak belirlendi.

24 Haziran’da eyalet adaylığı progamlarıyla (PNP) seçilen 392 kişiyle birlikte toplam kabul edilen kişi sayısı 3.900 oldu.

Haziran ayı içerisinde düzenlenen dört ayrı çekilişte toplamda 7.800 aday PNP ya da CEC programları vasıtasıyla göçmen olarak seçilmiş oldu.

PNP ve CEC’den yararlanarak seçilenlerin çoğu halihazırda Kanada’da bulunan ve çalışanlardan oluşuyor.

Koronavirüs pandemisi yüzünden mart ayından bu yana federal nitelikli işgören sınıfından (FSW) herhangi bir aday kabul edilmedi.

Kabul edilen göçmenlere daimi ikamet başvurularını tamamlayabilmeleri için göçmenlik kabul davetiyesi (ITA) gönderildi.

Korona virüsü salgını ve 18 Mart itibariyle salgına karşı konulan çeşitli önlemler sebebiyle Kanada hükümeti son çekilişlerde tercihini PNP ve CEC başvurularından yana kullandı. 4 Mart 2020’den bu yana yapılan toplam 16 çekilişte sadece PNP ve CEC adayları seçildi.

Kalifiye işgören adaylarının (FSW) seçilmemesinin sebepleri arasında tabi ki korona virüsü ve ona karşı alınan tedbirler yatıyor. Ülkeye giriş-çıkışlar kısıtlandı ve FSW adaylarının seçilmesi halinde başvuruları için gerekecek bazı evrakları (sağlık muayenesi ya da sabıka kayıtları vs.) tamamlayamayacağı gerçeği de diğer sebeplerden. Ayrıca ülkeye girişlerde hala karantina uygulaması devrede ve bu durum halkın sağlığı sebepleri ile Kanada dışında yaşayan kişilerin seçilmesini engelliyor.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup ITA alanlar göçmenlik başvurularını tamamlıyorlar.  

22 Haziran 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 142.636 oldu. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Kanada’ya göçmenlik düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 29 Haziran 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder