5 Ekim 2020 Pazartesi

Kanada Ailelerin ve Öğrencilerin Ülkeye Girişine İzin Veriyor

Kanada aile üyeleri, öğrenci izni sahipleri ve çeşitli sebeplerle Kanada’ya girmek isteyen diğer kişiler için seyahat yasaklarını hafifletiyor. 

Karar 2 Ekim’de Ottava’da Kanada’nın göçmenlik, sağlık ve kamu sağlığı bakanları tarafından düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.  

Kanada göçmenlik bakanı Marco Mendicino Kanada vatandaşları ve daimi oturum sahibi göçmenlerin diğer aile üyelerinin 8 Ekim itibariyle Kanada’ya giriş yapabileceğini söyledi.

Diğer aile üyelerine çocuklar, kardeşler ve aile büyükleri dahil olacak.  

20 Ekim itibariyle de COVID-19 hazırlık planı olan Kanada eğitim kurumlarında öğrenci olanlar Kanada’ya giriş yapabilecekler. Okulların COVID-19 hazırlık planlarının bulundukları eyalet tarafından incelenmiş olması gerekiyor.

Ayrıca cenazeye katılmak gibi çeşitli insani sebepleri olan yabancıların da Kanada’ya girişine izin verilecek.

Kanada’ya girecek ve karantina uygulamasından muaf olmayan tüm seyahatçilerin kendilerini 14 günlük karantinaya alması kuralı aynen devam edecek.

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) Kanada’ya kimlerin nasıl gireceği ile ilgili olarak detaylı bilginin resmi internet sistesinde 8 Ekim’de bilgi verileceğini duyurdu.

Kanada’ya giriş yapmak isteyen kişilerin bakanlıktan izin alması zorunluluğu aynen devam edecek.

Korona pandemisi yüzünden Kanada’ya giriş kısıtlaması konduğundan beri sadece 18 Mart ve öncesi öğrenci izni olanların Kanada’ya girişine izin veriliyor. ABD’den gelen bazı öğrencilere de izin veriliyor. Ayrıca labarotuvar ya da pratik derslere katılma zorunluğulu olan programlarda okuyan öğrencilere de izin veriliyor.

Kanada kapılarını ilk 18 Mart ile 30 Haziran arasında kapatmıştı. Sınır kapılarının durumu her ay gözden geçirilmiş ve bir ay süreyle uzatılmıştı. Şu an için Kanada’nın kapıları diğer ülkelerden gelenlere 31 Ekim’e kadar kapalı. ABD’den gelen ve zorunlu olmayan seyahatler içinse kapılar 21 Ekim’e kadar kapalı.

Kanada’ya çalışmak ya da aile birleşimi gibi mecburi sebeple gelen bazı kişiler  seyahat kısıtlamasından muaf bulunmaktadır.

Kanada COVID-19 vaka sayılarını indirmede oldukça başarılı oldu. En kalabalık eyaletler olan Ontario ve Kebek’te vaka sayıları her ay farklı olmakla birlikte oldukça stabil oranda seyrediyor.

Daha fazla detay için 8 Ekim’i bekleyelim.

Murat Kandemir, 05 Ekim 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder