7 Mayıs 2019 Salı

Kanada Anne-Baba ve Aile Büyükleri Göçmenlik Başvuruları Başladı


Anne-babasına ya da aile büyüklerine sponsor olmaları içim kabul edilen kişilerin başvurularını tamamlamaları için sadece 60 günü var.

Kanada hükümeti anne-baba ve aile büyükleri sponsorluk programı (PGP) kapsamında ilk adım olarak ön kayıtları yaptıranların içinden kabul edilenlerin sponsorluk başvurularını bitirmeleri için 60 günü var.

Kanada göçmenlik mülteciler ve vatandaşlık bakanlığı (IRCC) 2019 yılı için PGP programı kapsamında 20.000 başvuruyu tamamlamayı hedefliyor.

PGP programından yararlanmak isteyenlerin önce ocak ayında ön kayıt yaparak sponsor olma niyetlerini göstermiş olmaları gerekiyor.

IRCC, 28 Ocak tarihinde işlem saati sırasına göre 27.000 ön kayıt kabul etti ve başvuru kotası 10 dakika içerisinde doldu.

Ön kaydı alanınların içinden kriterlere göre kabul edilenlere IRCC, başvurularını tamamlamaları için davetiye gönderdi. IRCC davetiyeleri 24 Nisan’da göndermeye başladı ve 27 Nisan’da davetiye gönderme işlemi sonlandı.

Aile büyüklerine sponsor olmak isteyen ve IRCC tarafından kendilerine davetiye gönderilenler başvurularını 60 gün içinde tamamlamaları gerekiyor.

Murat Kandemir, 07 Mayıs 2019  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder