10 Şubat 2024 Cumartesi

Kanada Göçmenliği Başvurusunda Fransızca Bilmek Şimdi Daha Avantajlı

İngilizce dışında ayrıca Franızca bilmek sizi Kanada göçmenlik başvurusunda oldukça avantajlı yapıyor. 

Kanada göçmenlik sisteminde 1 Şubat 2024 tarihinde yapılan çekilişte 7,000 Fransızca konuşan göçmen adayı Kanada’ya kabul edildi.    

İngilizce ve Fransızca bilen yabancı göçmen adayları Kanada göçmenlik sisteminde çok büyük avatajlara sahip. Kanada’ya gitmek isteyen  göçmen adaylarının başvuru yaptığı Ekspres Giriş (Express Entry) göçmenlik programına başvuran adaylar Fransızca bilmeleri durumunda ek puan alıyorlar.

Bilindiği gibi Kanada’ya göç etmek isteyen adaylar Express Entry sistemine kayıt oluyor ve yaş, eğitim, dil becerisi, iş tecrübeleri, Kanada ile aile bağları, Kanada’da aldıkları eğitim ve Kanada’da çalışma durumlarına göre puanlandırılıyorlar. Bu faktörlerden her bir adaya verilen puan (CRS) adayın sistemde alacağı toplam puanı gösteriyor.

CRS puanı maksimum 600 puan üzerinden veriliyor.

Eyalet adaylığı dışında yapılacak göçmen çekilişlerine Genel çekilişler deniliyor. Genel çekilişlerde şu anda kabul edilecek puan seviyesi 540’larda seyrediyor.

31 Ocak 2024’te yapılan son genel çekilişte 541 ve üzeri puanı olan 730 kişi göçmen olarak kabul edilmiş. Her bir çekilişte kabul edilecek göçmen sayınısının artmasıyla bu puan seviyesinin 500’ün altına düşmesi bekleniyor.    

Kanada göçmenlik sisteminin Kanada’nın işgücü piyasasının ve göçmenlik hedeflerinin aradığı göçmen adayları için dezavantajlı olduğu yorumlarına karşı Kanada hükümeti Express Entry göçmen çekilişlerinde kategori bazlı çekiliş sistem getirdi.

Kategori bazlı çekilişlerde ekonomik bir hedef amacıyla Fransızca bilen, bakanlıkça belirlenen mesleklerde çalışanlar ya da alınan eğitim odaklı olarak bazı adaylara öncelik veriliyor.

Kategori bazlı çekilişler belirli bir program olmayan çekilişler ve eyalet aday çekilişlerinden ayrıca düzenleniyor. Hangi kategorinin önceliklendirileceği bakanlıkça belirleniyor ve güncelleniyor.

1 Şubat 2024’te yapılan kategori bazlı çekilişte Fransızca bilen göçmen adaylarına öncelik verildi. 365 ve üzeri puanı olan 7,000 kişi göçmen olarak kabul edildi.

Kanada’ya göç etmeyi ya da Kanada’da okumayı düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

info@academy-canada.com.tr adresine mesajlarınızı bekliyoruz.

Ya da sitemizi https://www.academy-canada.com.tr/ ziyaret ederek “Ücretsiz Değerlendirme” formunu doldurabilirsiniz.

Murat Kandemir, 10 Şubat 2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder