3 Şubat 2024 Cumartesi

Kanada'da MBA Yapmanın Tam Zamanı

İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı olarak tanımlanan MBA, donanımlı ve vasıflı yöneticiler yetiştirmeyi hedefler. 

MBA yapmanın birçok avantajı vardır. İş dünyasında rekabet avantajı sağlar, iş dünyasında gerekli beceri ve bilgileri kazandırır, yüksek maaş ve iş profesyonelleriyle ağ kurma fırsatı sunar.

MBA programları yönetimsel becerileri geliştirir. MBA yapmak için lisans programını tamamlamış veya iş tecrübesi olmak gereklidir. TOEFL veya IELTS gibi İngilizce yeterlik sınavı da ayrıca istenir. Tam zamanlı, yarı zamanlı, hızlandırılmış, çevrimiçi ya da uzaktan eğitimli MBA programları bulunur. Her bir programın süresi ve yapılanması farklıdır.

MBA yapmak iş dünyasında başarılı olmak için gereken beceri ve bilgiye sahip olmanızı sağlar. Ayrıca MBA daha yüksek bir maaş almanıza da yardımcı olabilir. MBA yaparak diğer iş profesyonelleri ile ağ kurabilir ve bu size yeni iş fırsatları yaratabilir.

MBA programı sağlayan birçok üniversite bulunuyor. Bir ülkede eğitim alınması ve sonrasında o ülkede kalınabilmesi açısından Kanada diğer ülkelerden çok öne çıkıyor. Kanada’da yüksek lisans ve doktora programı mezunları eğitim programlarını bitirdikten sonra üç seneye kadar geçerli çalışma izni alabiliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Kanada göçmenlik bakanlığı öğrenci vizeleri hakkında aldığı bazı kararları açıkladı. 2024 yılında verilecek öğrenci izinleri 360,000 ile sınırlandırılacak ve yüksek lisans ve doktora programlarının dışındaki eğitim programları bitiminde artık çalışma izni verilmeyecek. Alınan bu kararlar 1 Eylül 2024 sonrası başlayacak programları etkileyecek.

Kanada’nın 2024 yılı içinde verilecek öğrenci vize sayısında indirime gideceğini açıklaması ve sadece yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalışma izni verilmesi kararı Kanada’da yüksek lisans programlarını daha öne çıkarttı.

1 Eylül 2024 tarihinden sonra yüksekokulda programa başlayacak öğrenciler eğitim programlarını bitirdikten sonra artık çalışma izni alamayacaklar. Yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan öğrenciler çalışma izni almaya devam edecekler.

Kanada’da MBA yaparak sizde bu fırsattan yararlanabilirsiniz. MBA programını birçok okulda okuyabilirsiniz. Sadece işletme odaklı bazı üniversiteler hem uygun fiyatla hem de daha hızlı diploma almanıza yardımcı olabilir.

Örneğin Biritish Columbia eyaleti başkenti Vancouver’de bulunan Canada West Üniversitesi (University Canada West) en güncel dijital içeriklerin de bulunduğu  2 yıllık MBA programı sunuyor. Programa yıl içinde Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında başlanabiliyor.  

University Canada West üniversitesinin MBA programından mezun olduğunuzda Kanada göçmenlik bakanlığından çalışma izni alabilir ve iş hayatına atılabilirsiniz. Çalışma tecrübesi  sonrasında eyalet ya da federal göçmenlik fırsatları sayesinde göçmenlik başvurunuzu yapabilirsiniz. Aşağıdaki linkten daha fazla bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

http://bit.ly/3OvWDQy

Kanada’ya göç etmeyi ya da Kanada’da okumayı düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

info@academy-canada.com.tr adresine mesajlarınızı bekliyoruz.

Ya da sitemizi https://www.academy-canada.com.tr/ ziyaret ederek “Ücretsiz Değerlendirme” formunu doldurabilirsiniz.

Murat Kandemir, 3 Şubat 2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder