30 Haziran 2011 Perşembe

ICCRC Kanada Göçmenlik Danışmanlarının Yeni Meslek Odası Oldu


Kanada Göçmenlik ve Çokkültürlülük Bakanı 30 Haziran 2011’den geçerli olmak üzere ICCRC’yi göçmenlik danışmanlarının yeni meslek odası olarak tayin etti. Daha önce CSIC olan meslek odasının önceki makalelerimde bahsettiğim uygulamaları ve geçmişi sebebiyle göçmenlik bakanlığı tarafından kara listeye alındığını ve Bakanlığın göçmenlik danışmanları için yeni bir meslek odası arayışına gitmesi ve yeni meslek odası olarak seçilmek isteyen ilgilli kurum ve kuruluşların başvurularını aldıklarını ifade etmiştim.

Nihayet uzun bir seçim süreci sonunda ICCRC/the Council (Immigration Consultants of Canada Regulatory Council ) -Kanada Göçmenlik Danışmanları Düzenleyici Kurulu- adlı kuruluşun yeni meslek odası olarak seçileceği duyurulmuş ve bu durum Kanada resmi gazetesinde yayınlanmıştı. ICCRC'nin statüsünün 2011 Haziran-Temmuz aylarında netleşmesinin beklendiğini kaydetmiştim.

Kanada Göçmenlik Bakanlığı 28 Haziran 2011’de yaptığı açıklamayla ICCRC’yi Kanada göçmenlik danışmanlarının mesleki standartlarını düzenleyen yeni meslek odası olarak seçtiğini duyurdu.

Bu göçmenlik danışmanlığı mesleği için yeni bir dönem anlamına geliyor. Yaptığı basın açıklamasında konu ile ilgili olarak ‘Tüm Kanada’da göçmenlik danışmanları için çok önemli bir gün’ diyen ICCRC Başkanı ve CEO’su Phil Mooney ‘Konseyin açık bir planı var ve bu mesleği regüle etmeye hazırız’ dedi.

ICCRC (ya da Konsey) göçmenlik sektöründeki herkesle birlikte çalışarak Kanada’ya yeni gelenler de dahil olmak üzere halkı yetkili olmayan göçmenlik danışmanlarına karşı daha iyi koruma sözü verdi.

Şahsen daha önceki 24 Mayıs 2011 tarihli Göçmenlik Danışmanı Sıfatım adlı makalemle zaten CSIC’den artık iyice soğuduğumu ve ICCRC’nin bu sektöre daha faydalı olacağına inandığımı ve hatta Göçmenlik Bakanı Jason Kenney’in bile aynı fikirde olduğunu yazmış ve CSIC üyeliğinden nedenlerini de belirterek feragat ettiğimi duyurmuştum.

Bakan Jason Kenney 30 Haziran 2011 tarihinden itibaren CSIC üyesi tüm Kanada göçmenlik danışmanlarının otomatik olarak ICCRC’ye üye olarak sayılacaklarını belirtti. Ayrıca 19 Mart 2011 itibariyle CSIC’e üye olan fakat sonra üyeliği herhangi bir sebepten dolayı düşmüş olanlar da bu fırsattan yararlanacaklar ve kayıt ve transfer işlemleri için geçiş süreci tanınacak.

Yeni meslek odamızın bizlere ve tüm sektöre daha faydalı olması temennisiyle.

Murat Kandemir, 30 Haziran 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder