8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kanada’nın Göçmenlik Sisteminde Büyük Değişiklikler Yolda

Kanada’nın geçen sene Kasım ayından beri ülkeyi yöneten Trudeau hükümeti, Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı John McCallum, mevcut göçmenlik sisteminde yapılması tasarlanan yeni değişikliklerin kışa doğru kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.
Bakan, Liberal Parti’nin 2015 göçmenlik politikalarındaki değişim vaatlerinin görüşülmesi dolayısıyla tüm ülke genelinde yapılan istişare toplantıları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Peel şehrini ziyaret etti.
Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı McCallum Brampton ve Mississauga şehirlerinde yerel parlamento üyeleriyle ve sektör paydaşlarıyla göçmenlik ile ilgili sorunları görüşmek için biraraya geldi. Toplantıların ana gündem maddesi aile sınıfı göçmenlik başvurularının hızlandırılması üzerineydi.
Aile üyeleri sponsorluğunda başvuru işlem süresinin kısaltılması tahhüdünde bulunduklarını belirten bakan şu an ayrı yaşayan ve sponsorluk başvurusu yapmış eşlerin bir araya gelebilmesinin iki seneyi aldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
McCallum, Liberal hükümetin eski hükümetten toplumun eleştirilerini üzerine çeken bir göçmenlik sistemi devraldığını ve kendi ekiplerinin yeni ve daha da geliştirilmiş bir politikayı kısa sürede kamuoyuna sunarak yürürlüğe koyacaklarını ifade etti.
Tasarlanan değişiklikler ve iyileştirmeler aile sponsorluğu, nitelikli işgören, ekonomik kategoriler ve ziyaretçi vizeleri gibi konuları kapsayacak ve uygulamaya konacak yeni sistem kışa doğru kamuoyuna sunulacak.
Bakandan uluslararası öğrencilere de mesaj var. Bakan ekonomik, mülteciler ve aile sınıfından göçmen alımlarını etkin hale getirmeyi hedeflediklerini bunun yanı sıra özellikle ülkede okuyan uluslararası öğrencilerin daha kolay şekilde göçmen olamalarının önünü açacaklarını kaydetti.
Eğitim konusunda Avustralya, Birleşik Krallık ve ABD ile yarıştıklarını söyleyen bakan hükümetlerinin uluslararası öğrencilere göçmenlik başvurularında daha fazla puan vererek Kanada’ya gelmelerini teşvik edeceklerini vurguladı.
“Daimi göçmen olacak uluslararası öğrenciler hükümetin listesinin başında geliyor çünkü onlar genç, eğitimli ve İngilizce/Fransızca dillerini iyi konuşuyorlar” diyen bakan McCallum hükümetlerinin ayrıca vize prosedürlerinin geliştirilmesi üzerine de çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Uluslararası öğrenciler müjdeli haberleri beklesin.

Murat Kandemir, 8 Ağustos 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder