9 Eylül 2016 Cuma

Kanada’nın Batı Eyaletleri Göçmenlik Başvurularını Kabul Etmeye Başladı

Geçen Ağustos ayında Kanada’nın batısında bulunan Saskatchewan, Manitoba ve British Columbia eyaletleri kendi göçmenlik aday programları (PNP) kapsamında yeni göçmen başvurularını kabul etti.
Kanada’nın federal göçmenlik sistemi olan ekspres giriş (express entry) programına başvuranlar ayrıca eyaletlere de başvuru yapabiliyorlar. Eyaletlerin seçim kriterleri değişik olmakla birlikte Kanada ekspres giriş programına başvuru yapmaya uygun olmayan adaylar eyaletlerin programlarına uygun olabiliyorlar.
Saskatchewan, Manitoba ve British Columbia eyaletleri geçen ay içerisinde 2000 den fazla göçmeni kendi eyalet aday programları kapsamında kabul etti.
Geçtiğimiz 24 Ağustos’ta 714 göçmen adayı Manitoba eyalet aday programı (MPNP) kapsamında göçmenlik başvurusu yapmaları için davetiye aldı. Aynı gün 598 göçmen adayına da British Columbia eyalet aday programı (BCPNP) kapsamında göçmenlik davetiyesi çıkarıldı. Sadece birkaç gün sonra, 30 Ağustos’ta ise Saskatchewan göçmenlik aday programı (SINP) uluslararası kalifiye göçmen programı kapsamında açılan kotada 700 kişi kabul edildi.
SINP programı kapsamında uluslararası nitelikli eleman sınıfı ile eyalette eksikliği hissedilen meslekler (occupations in-demand) kapsamında kabul edilenler iş teklifi almadan göçmenlik başvurusu yapıyorlar.
Mühendislik, tarım, sağlık bakım ve bilgi teknolojileri gibi meslekler dahil olmak üzere şu an 21 meslek eyaletçe talep görmekte. Eyaletin meslekler kapsamında kabul ettiği maksimum göçmen sayısına ulaşması yüzünden bu alt kategori şu an kapanmış durumda. Eyaletin açıklamasına göre bu sene tekrar açılması bekleniyor.
Manitoba eyalet aday programı (MPNP) kalifiye işgören programının Manitoba içi ve uluslararası olmak üzera iki alt kategorisi kapsamında 714 kişiye göçmenlik başvurusu şansı verildi.
British Columbia PNP programı kapsamında işçiler, üniversite mezunları ve girişimciler Kanada göçmenlik başvurusu yapmaları için davetiye aldılar.
Kanada eyaletleri kendi göçmenlik programlarını ekspres giriş sistemine entegre etmeye başladılar. British Columbia, Manitoba ve Saskatchewan eyaletleri bu konuda oldukça başarılı bir şekilde kendi göçmenlik sistemlerini federal ekspres giriş sistemine entegre ettiler ve göçmen kabul etmeye başladılar.
Kanada’daki diğer eyaletlerin de kısa sürede kendilerini ekspres giriş sistemine entegre etmeleri bekleniyor.
Federal ekspres giriş sistemine kayıt yaptıran ve Kanada göçmenlik şanslarını arttırmak için birşeyler yapmak isteyen tüm adaylara duyuruyorum. Ekspres giriş sistemine kayıt yaptırarak aday havuzuna yerleşen tüm göçmenler Kanada’daki eyaletlerin göçmenlik programlarını da yakından takip ederek uygun oldukları programlara başvurabilirler.

Murat Kandemir 09 Eylül 2016 

2 yorum:

  1. DİL ŞARTI YİNE ARANIYORMU ACABA?

    YanıtlaSil
  2. murat bey merhaba 13 yıldır ing ogretmeniyim, iyi derecede ing var, 36 yaşındayım, uni mezunuyum, daha once yurtdisinda turist olarak ingiltere italya finlandiya irlanda iskoya avusturyada bulundum. muzisyenim ayni zamanda klarnet caliyorum ama sertifikam yok. uluslararsi ing öğretmenliği sertifikam var. sizinle nasil ozelden iletişim kurarim. websitem www.hitteacher.com

    YanıtlaSil