15 Aralık 2016 Perşembe

Kanada Anne-Baba ve Aile Büyükleri Sponsorluğu Ön Başvuruları

Kanada aile büyükleri (anne-baba ve dede-nine) sponsorluk programı başvuruları öteden beri belirlenen yıllık kota sayısına göre kabul ediliyor.

2017 yılından itibaren aile büyükleri sponsorluk programında ön başvuru dönemi başlıyor.

Kanada Mülteciler, Göçmenlik ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) anne-baba ve aile büyükleri sponsorluk başvurularında artık başvuru sayılarının büyümesini önlemek ve bu göçmenlik programını daha etkin hale getirebilmek için ön başvuru sistemi getiriyor.

Bakanlık 2017 Ocak ayında tekrar açılacak olan programa kargo ile tüm başvuru form ve belgelerini almak yerine başvuru yapmak isteyenlerden 30 gün içinde bakanlığın internet sitesinde çevrim içi olarak ulaşılabilecek bir niyet formunu doldurmalarını istiyor. Daha sonra IRCC, aile büyüklerini Kanada’ya göçmen olarak getirmek niyetinde olanlar içinden rasgele 10.000 kişi seçecek ve bu kişiler asıl sponsorluk başvurularını yapacaklar.

Çevrimiçi forma bakanlığın sitesinde 3 Ocak 2017’den 2 Şubat 2017’ye kadar 30 gün süreyle ulaşılabilecek.

Formda başvuran kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve iletişim bilgileri yer alacak. Bu bilgiler sunulduktan sonra başvuran kişiye bir doğrulama numarası verilecek. Bu numara saklanmalıdır. Form sadece bir kere doldurulmalı ve karşılığında bir konfirmasyon numarası alınmalıdır. Birden fazla yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Bu formu doldurmak sadece niyet beyanı anlamına gelecek.

30 günlük süre sonunda IRCC aynı kişilerin birden fazla doldurduğu formları temizleyecek ve elindeki son listeden rasgele 10 bin kişi seçecek. Bu seçilen 10 bin kişiden aile büyükleri sponsorluk başvurularını tamamlamaları istenecek. IRCC, form doldurup niyetini beyan eden herkese seçilip seçilmediği hakkında bilgi de verecek. Sadece seçilenlerden başvurularını tamamlamaları istenecek.

Aile büyükleri göçmenlik programı başvurusu için seçilen kişilerin tüm form ve belgeleri bakanlığa sunmaları için 90 günü olacak.

Niyetini gösteren fakat seçilmeyen kişiler 2018 yılında tekrar başvuru yapabilecekler.  

Aile büyükleri göçmenlik sponsorluğu programına öteden beri kota konulduğu için belli sayıda başvuru alınıyor. Bakanlık ön başvuru yöntemiyle herkesin eşit şansa sahip olacağını düşünüyor.


Murat Kandemir, 15 Aralık 2016  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder