15 Temmuz 2017 Cumartesi

Kanada Ekspres Giriş 12 Temmuz Çekilişi Yapıldı

Kanada göçmenlik ekspres giriş sisteminde 12 Temmuz 2017’de yapılan çekilişte 3202 kişiye göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Bu çekilişte göçmen olarak seçilme minimum aday puanı (CRS) 440 olarak belirlendi. Foto: CIC

28 Haziran 2017’de yapılan bir önceki çekilişte Kanada ekspres giriş sisteminde aday havuzunda bulunan ve 449 ve üzeri puanı olan 3409 kişiye kabul mektubu (ITA) gönderilmişti.

Bu son çekilişte puan seviyesi dokuz puan düşmüş oldu. Son iki çekilişte görülen genel olarak puan artışını ekspres giriş sisteminde son dönemde yapılan değişikliklere bağlayabiliriz. 6 Haziran’da değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından yapılan bu ilk çekilişte Kanada’da kardeşi olanlara ek puan geliyor ve Fransızca dil bilgisi olanlara öncekine oranla artık daha fazla puan veriliyor.

Kamuoyuna önceden tanıtılan ve yürürlüğe girmesinin ardından yapılan son iki çekiliş özellikle aile üyeleri Kanada’da olanların ilgisini çekti. Puanın yükselmesinin bir başka sebebi de önceden ekspres giriş çekilişlerinin arasında iki hafta olurken bu seferki çekiliş arası dört hafta oldu. Bu ek zamanda daha fazla kişi havuza girdi. Dahası bu dört haftalık sürede bazı adaylar eyalet aday sertifikası veya iş teklifi gibi ek puan getiren faktörler için daha fazla puan aldılar.

Temmuz ayında bir çekilişin daha yapılacağını ve puan seviyesinin daha da düşeceğini tahmin ediyoruz.


Murat Kandemir, 15 Temmuz 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder