31 Ekim 2017 Salı

Senelik 300.000 Göçmen Alımı Kanada’nın Yeni Normali

Kanada Göçmenlik bakanı Ahmed Hussen bu sene 2018 hedefi kadar göçmene ev sahipliği yapacağını açıkladı. CBC radyo show The House’a konuşan bakan göçmenlik seviyeleri hakkında konuştu (Foto:Fred Chartrand/Canadian Press)

Bakan Hussen “300.000 artık bizim yeni normalimiz” diyerek gelinen noktaya işaret etti. 2018 için daha fazla göçmen imasında bulundu.

Hükümet olarak sevdikleriyle bir araya gelmek isteyen Kanadalı ailelerin taleplerine cevap vermek için göçmen sayısında 260.000’den 300.000’e çıktıklarını ifade etti.

Bakan ayrıca daha fazla göçmeni Kanadalı işverenlerin ihtiyaçları yüzünden de istediklerini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz aylarda Bakan Hussen önümüzdeki yıllarda yıllık 300.000 yeni göçmen alımının temel sayı olacağını belirtmişti.

Bakan aynı zamanda göçmenlerin büyük bir bölümünün en çok ihtiyaç olan ekonomik sınıflarla Kanada’ya kabul edildiğini de ifade etti.

Kanada’ya kabul edilecek göçmenlerin çok büyük bir kısmı yeni oluşturlan ve 2015’den beri yüyürlükte olan ekspres giriş sistemi ile kabul ediliyor. Bu sistemde göçmenler uygun olmaları halinde kayıt olduktan sonra bir havuza yerleştiriliyorlar ve kabul edilen göçmenlere göçmenlik başvurularını bitirmeleri için davetiye gönderiliyor.

Her adayın bir puanı olduğu ve puan sıralamasına göre bulunduğu havuzdan seçilen göçmenlerin başvurularını tamamlamaları için sadece 90 günleri var. Kanada hükümeti aday havuzunda çekilen göçmenlerin daimi oturum başvurularını en çok altı ay içinde tamamlamayı hedefliyor.

Göçmen adayları ayrıca eyalet aday programları (PNP) ile de göçmenlik başvurusu yapabiliyorlar.


Murat Kandemir, 31 Ekim 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder