22 Şubat 2018 Perşembe

Kanada Aile Sponsorluğu İşlem Süresi Artık Daha Kısa

Kanada hükümetinin son bir yılda eş sponsorluğu programında yaptığı yeni düzenlemeler meyvesini veriyor. Artık Kanada vatandaşları ve göçmenleri hızlı sonuçlandırılan eş sponsorluğu programı sayesinde yabancı eşlerine daha kısa sürede kavuşuyorlar. (Foto: The Canadian Press/Justin Tang)

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) 2016 yılı Kasım ayında eş sponsorluğu programında biriken dosyaların yüzde 80’ini eriteceğini ve işlem sürecinin de 12 ayda sonuçlandıracağını duyurmuştu. Ayrıca eş sponsorluğu programında başvuruların daha hızlı işlenmesi için bazı değişikliklerin de yapılacağı bildirilmişti.

Kanada göçmenlik bakanı Ahmed Hussen bakanlığın resmi internet sitesinde 14 Şubat 2018’de yapılan duyuruda hükümetlerinin bu tahhütleri yerine getirdiğini belirterek aile sponsorluğu başvurularının yüzde 80’inin süreçlerinde son aşamaya gelindiğini belirtti. 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle başvuru süreci devam eden kişi sayısı 75.000’den 15.000’e düşürülmüş bulunuyor.

Kanada göçmenlik bakanlığı 2017 yılı Haziran ayında aile sponsorluğu başvuru evraklar paketinde ve sürecinde başvuruların daha hızlı ve etkin değerlendirilmesine olanak verecek değişiklikler yapmıştı.

Aile sponsorluğu başvurularındaki işlem sürecini daha da hızlandırmak için 2018 yılında da güncellemeler yapıldı.

Aile sponsorluğu başvurularındaki rehberler, formlar, evrak listeleri ve sunulması gereken diğer belgeler sıralaması güncellendi.

Bundan sonra eşlerini sponsor edecekler eşleri için Schedule A-Background/ Declaration (IMM 5669) formu ve sabıka kayıtlarını ilk yapacakları başvuru ile iletecekler. Eskiden bu evraklar başvuru yapıldıktan sonra iletiliyordu.

Bakanlıkla iletişimin daha etkin yapılabilmesi, sağlık muayene taleplerinin zamanında alınabilmesi ve istenecek diğer bilgi veya belge taleplerinin zamanında yerine getirilebilmesi için başvuruların online hesapla birleştirilmesi tavsiye ediliyor. Başvuruların durumu online olarak takip edilebiliyor.

Murat Kandemir, 22 Şubat 2018     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder