28 Şubat 2018 Çarşamba

Kanada Atlantik Eyaletleri Yabancı Öğrenci Peşinde


Kanada Atlantik eyaletleri başlattıklar pilot programla daha fazla yabancı öğrenciyi bölgelerine çekme hedefinde. (Foto: Huddle/Inda Intiar)

“Oku ve Kal” pilot programı ile Atlantik eyaletlerindeki yüksek okul ve üniversitelere daha fazla uluslararası öğrenci çekilmesi hedefleniyor.

Kanada’nın Atlantik bölgesi daha fazla göçmen çekebilmek için 2017 yılı Ocak ayında Atlantik göçmen pilot programı başlatmıştı. Atlantik bölgesi şimdi de “Oku ve Kal” girişimi ile daha fazla uluslararası öğrenci çekebilmek için çalışıyor.

Şimdiye kadar Atlantik bölgesinde faaliyet gösteren 900 kadar firma nitelikli yabancı işçi ve uluslararası mezunları Atlantik göçmen pilot programı kapsamında işe almak için akreditasyon aldı. 21 Şubat 2018 tarihinde Huddle News’te yer alan habere göre Balıkçılık, Okyanuslar ve Kanada Kıyı Guvenliği Bakanı Dominic LeBlanc Pilot program sayesinde 1.300 nitelikli işçi ve yabancı öğrencinin işe alındığını ve 1.100 kişinin de iş teklifi alarak göçmenlik başvurusu yapma hakkı elde ettiğini duyurdu.

Göçmenlik bakanı Hussen bu girişimlerin Atlantik Kanada’ya daha çok nitelikli göçmenlerin yerleşmesine katkı yapacağına inanıyor.

Pilot proje olarak başlatılan “Oku ve Kal” programı 700 öğrenciden talep aldı ve 49’u başvuru yapması için seçildi.

Nova Scotia eyalet başkanı yardımcısı ve Finans ve Hazine Kurulu Bakanı Karen Casey eyaletlerinin daha fazlası için plan yaptığını belirtiyor. Bu programın her bir Atlantik eyaletinin kendi ihtiyaçlarına göre şekilleneceğini ifade ediyor.

“Oku ve Kal” programı önümüzdeki akademik yıl başlıyor. Program maliyetleri federal hükümet ve eyaletlerce karşılanacak.

Eğitim programının detayları önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşılacak.

Murat Kandemir, 28 Şubat 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder