15 Mayıs 2018 Salı

Kanada Biyometrik Uygulamayı Genişletiyor


Bu yazdan itibaren Kanada’ya ziyaretçi, çalışma ya da okuma izini ya da daimi oturum (PR) başvurusu yapmak isteyenlerden (ABD vatandaşları hariç) biyometrik parmak izi ve fotoğraf alınacak. Kanada giriş çıkışlarında istenecek olan biyometrik bilgi sadece on senede bir verilecek.

Ziyaretçi vizesi, okuma ya da çalışma izni, daimi oturum başvurusu ve siyası sığınma başvurusu yapacaklar biometrik bilgilerini vermek zorunda kalacaklardır.

31 Temmuz 2018’den itibaren tüm Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülke vatandaşları ve
31 Aralık 2018’den itibaren ise Asya ve Asya Pasifik ülke vatandaşları Kanada göçmenlik başvurularında biometrik bilgilerini vereceklerdir.

Bunun bazı muafiyetleri vardır. Kanada vatandaşları, Kanada vatandaşlık başvurusu yapanlar ya da oturum müsaadeseleri (PR) olanlar biyometrik şartlarından muaftır. Kanada’ya vize istenmeyen ülkelerden gelen ve ayrıca geçerli bir eTA belgesi olanlar, 14 yaşından küçük çocuklar ve 79 yaşından büyükler (mülteciler hariç) de biyometrik şartlarından muaftırlar.

Ayrıca Kanada içinden vize, okuma veya çalışma izni başvurusu yapanlardan da biyometrik bilgi Kanada içi biyometrik hizmetleri servisi oluşturulana kadar istenmeyecektir.

Başvuru yapan kişilrerden biyometrik bilgileri istendiğinde biyometrik bilgi hizmeti servisine müracaat edilmelidir. Kanada dışında tüm vize başvuru merkezleri (VFS gibi) biyometrik bilgilerin toplanmasında başvuru sahiplerine yardım edecektir.

Murat Kandemir, 15 Mayıs 2018            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder