21 Temmuz 2018 Cumartesi

Kanada Kebek İş Göçmenlik Programı Revize Edildi


Kanada Kebek göçmenlik bakanlığı (MIDI) iş göçmenlik programları için yürürlüğe koyduğu yeni düzenleme ile ilgili açıklama yaptı.

Düzenleme özellikle Kebek göçmenlik yatırımcı programı (QIIP) ve Kebek girişimci programlarını (QEP) ilgilendiriyor.

Kebek Göçmenlik Yatırımcı Programı (Quebec Immigrant Investor Program)

Çok popüler olan ve Kanada’da pasif yatırım gerektiren tek göçmenlik programı olan Kebek göçmenlik yatırımcı programı başvuru sahibine ve ailesine daimi oturum statüsü kazandırıyor. Bu programa başvuru yapabilmek için gerekli kriterler aşağıdaki gibidir:

-En az 2 milyon Kanada doları değerinde malvarlığı,
-En az 1.2 milyon Kanada doları yatırım (yüzde 0 faizle 5 yıl için Kebek hükümetine verilecek)
-Başvuru tarihinden son beş yıl içinde edinilmiş en az 2 yıllık iş idareciliği tecrübesi.

Yatırım miktarı finanse edilebilir.

Başvurular 10 Eylül 2018 ve 15 Mart 2019 arası kabul edilecek. Kabul edilecek dosya sayısı en fazla 1.900 olacak. Fransızca konuşanların dosyaları kota sistemine dahil edilmeyecek.

Yatırım miktarının artmasına karşın talebin çok olacağı düşünülüyor. Bu yüzden 1.900 başvuru kotasının hemen dolması bekleniyor.

Kebek Girişimci Programı (Quebec Entrepreneur Program)

Kebek göçmenlik bakanlığı 2016’dan beri kapalı olan girişimci programını da revize etti. Bu program aktif yatırım gerektiriyor ve diğer kriter ve şart detayları şu şekilde tasarlandı:

1-Kebek’te bir işletmeyi tek başına ya da en çok üç kişi ile açmak ve yönetmek üzere en az üç göçmen girişimci başvurusu yapılabilir.
2 Kebek’te bir işletmenin tek ya da aile bireyiyle birlikte en az yüzde 25’ine sahip olmak ve kontrol etmek ya da bir işletmenin en az yüzde 51 hissesine sahip olmak.

Yeni bir işletme açmak için harcanacak start-up depozit miktarı minimum 200.000 Kanada doları olmalı ve başvuran kişi işletmenin günlük işleyişine ve faaliyetlerine aktif olarak katılmalıdır.

Kota ve başvuru kabul şartları önümüzdeki iki hafta içinde açıklanacaktır.

Murat Kandemir, 21 Temmuz 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder