2 Ağustos 2018 Perşembe

Kanada Atlantik Eyaleti Newfoundland and Labrador Yeni Göçmenleri Bekliyor


Kanada’nın diğer eyaletleri gibi Newfoundland and Labrador (NL) eyaleti de bölgeye daha fazla yeni göçmen çekmek istiyor (Foto: Brock University) 

Eyalet hükümeti yürürlükte olan eyalet göçmenlik aday programını (NLPNP) bölgeye göç etmek isteyenlerin yararına olacak şekilde revize etti. Bu revizyondan özellikle kendi işlerini kurmak isteyen girişimciler yararlanacak.

Geçtiğimiz pazartesi İleri Eğitim, Beceriler ve İşgücü Bakanı Al Hawkins Newfoundland and Labrador eyaletinde iş kurabilmek için açılan iki göçmenlik kategorisini kamuoyuyla paylaştı.

Uluslararası mezun girişimci kategorisi ile Memorial Universitesi (MUN) ve North Atlantik Koleji (CNA mezunları eyalette iş kurabilecekler. Uluslararası girişimci programı ise eyalette iş kurmak ya da bir işi yönetmek isteyen herkese açık olacak.

İlk kategorinin ana şartları en az iki yıllık bir programdan mezun olma ve İngilizce veya Fransızca dillerinden iyi derece (CLB 7) almaktır. Önden herhangi bir işe yatırım yapılması gerekmiyor fakat başvuran kişinin eyalette en az bir yıl bir işletmeyi yönetme ya da işletme tecrübesine sahip olması şart.

İkinci kategori ise 21-59 yaş arası herkese açıktır. Kişinin eyalete transfer edilecek 500.000 doları ve en az iki yıllık işletme tecrübesi olmalıdır.

Kanada’nın diğer eyaletleri gibi Newfoundland and Labrador eyaleti de yabancı öğrenci ve kalifiye göçmenleri bünyesine katarak nüfusunu arttırmanın peşinde.

Eyaletin kararı NL’de okuyan ve iş kurmak isteyen göçmen adayları tarafından memnunlukla karşılandı.

Murat Kandemir, 2 Ağustos 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder