29 Haziran 2019 Cumartesi

Manitoba Kalifiye Göçmen ve Öğrencilere 450 Göçmenlik Davetiyesi Düzenledi


Kanada’nın Manitoba eyaleti 20 Haziran’da 450 adaya göçmenlik davetiyesi gönderdi. Adaylar Manitoba’nın eyalet aday göçmenlik programı (MPNP) kapsamında kabul edildi.

Kabul edilen adaylara başvuru tavsiyesi mektubu (LAA) gönderildi. LAA alan adaylar eyaletin göçmenlik başvurusunu tamamlıyor ve daha sonra kendilerine sertifika düzenleniyor.

Adaylar kalifiye çalışanlar, uluslararası kalifiye çalışanlar ve uluslararası eğitim kategorilerinden seçildi.

Bu kategoriler Manitoba eyalet aday göçmenlik programının (MPNP) alt kategorileri olarak göçmen kabul ediyor. Manitoba eyaleti MPNP programı ile kendi bölgesinde istediği göçmenleri seçebiliyor.

Uluslararası kalifiye çalışan kategorisinden 323, Manitoba kalifiye çalışan kategorisinden 101 ve uluslararası eğitim kategorisinden ise 26 kişiye LAA mektubu düzenlendi.

Bu son çekilişle birlikte 2019 yılı içinde düzenlenen LAA belgesi sayısı 4.979’a ulaştı.

Seçilen 133 kişi federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı olanlardan seçildi. Seçilen kişiler eyaletin aradığı mesleklerde iş tecrübesi olanlardan seçildi.

Eyaletten seçilen ve kendisine aday sertifikası düzenlenen ekspres giriş adayları ek 600 puan kazanıyorlar. Kendi puanlarına ek olan bu puan seviyesi Kanada göçmenlik başvurularında onları çok avantajlı bir konuma koyuyor.

Seçilen uluslararası kalifiye işgörenler ise aşağıdaki kriterleri taşıyanlardan seçildi.

-Manitoba’da yakın akrabası, eğitimi ya da iş tecrübesi olanlar,
-Manitoba’nın aradığı mesleklerden birinde ne az altı ay çalışmıolanlar ve,
-Yeterli dil seviyesine sahip olanlar

Manitoba’nın kalifiye çalışan kategorisi Manitoba’da çalışan kalifiye yabancı işçilere ya da bu eyalette mezun olan uluslararası öğrencilere açıktır. Bu kişilerin aynı zamanda Mantiobalı bir işverenden iş teklifi almaları da gerekiyor.

Manitoba ile ilgilienen adayların önce profil oluşturmaları gerekiyor. EOI profili oluşturan göçmen adaylara eğitim, iş tecrübesi, İngilizce veya Fransızca bilgisi ve Mantioba ile bağlantıları gibi faktörlere göre profil puanı veriliyor.

Murat Kandemir, 29 Haziran 2019

1 yorum:

  1. Türkiye'den Kanada'da iş araması veya başvurusu nasıl yapabiliriz

    YanıtlaSil