25 Haziran 2019 Salı

Saskatchewan İş Tecrübesi Olan Bazı Meslek Sahiplerini Göçmen Olarak Kabul Etti


Kanada’nın Saskatchewan eyaleti 20 Haziran’da en az bir yıl iş tecrübesi olan ön muhasebeciler, pastacılar ve paramedik meslek sahiplerini göçmen olarak seçti.

Saskatchewan’nın eyalet aday programı (SINP) kapsamında işletilen uluslararası kalifiye işgören programında 20 Haziran’da yapılan seçmelerde aşağıdaki beş meslekten birinde en az bir yıl iş tecrübesi olan 479 kişi eyalete göçmen olarak kabul edildi.

Eyalet işettiği SINP programı sayesinde arzu ettiği meslek sahibi yabancıları göçmen olarak kabul ediyor.

SINP’ın uluslararası kalifiye işgören programı ile kabul edilen yabancılara davetiye gönderiliyor. Eyaletten davetiye alan adaylar federal göçmenlik başvurularını tamamlıyor ve Kanada’ya daimi ikamet sahibi olarak gidiyorlar.

Düzenlenen davetiyeler Saskatchewan’nın eksikliği hissedilen meslekler alt kategorisinde kayıtlı göçmen adaylarına gitti.

20 Haziran’da yapılan çekilişte kabul edilen adaylar en az bir sene iş tecrübesi olan ön muhasebeciler, mimar teknisyenler, fırıncılar, paramedik meslekler ve laboratuar çalışanlarından seçildi.

Tüm davetiyelerin 268’i federal ekspres giriş sisteminde ve aynı zamanda SINP sisteminde kayıtlı olan adaylara düzenlendi.

Kalan 211 davetiye ise sadece SINP’in talep edilen meslekler alt kategorisinde kayıtlı adaylara gitti.

Eyaletten aday göçmenlik kabulü alabilmek için öncelikle eyaletin göçmenlik sistemine (SINP) kayıt yaptırmak gerekiyor. Eğer halihazırda federal göçmenlik sisteminde (Express entry) kayıtlı iseniz ve Saskatchewan eyaletine gitmek istiyorsanız ayrıca SINP sisteminde de profil açmanız gerekiyor.

SINP sistemine kayıt yaptırırken eğitim, iş tecrübesi, İngilizce veya Fransızca dil bilgisi hakkında bilgilerinizi giriyorsunuz ve sistem girdiğiniz bilgilere göre size 100 üzerinden bir puan veriyor.

Puan seviyenize göre sıralandırılıyorsunuz ve kabul edilirseniz size göçmenlik davetiyesi düzenleniyor.

20 Haziran’da yapılan çekilişte 68 ve üzeri puanı olan adaylar seçildi.

Saskatchewan bu yıl içinde şu ana kadar 1.166 kişiye ekspres giriş kategorisinden ve 1.407 kişiye de aranılan meslekler kategorisinden davetiye düzenledi.

Tekrar hatırlatalım. Herhangi bir eyaletten seçilen kişilere önce eyalet aday sertifikası düzenleniyor. Eyalet aday sertifikası alan adaylar bunu federal ekspres giriş sisteminde daimi ikamet başvurusu yaparken kullanıyorlar.

Murat Kandemir, 25 Haziran 2019      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder