26 Kasım 2019 Salı

Manitoba 21 Kasım Çekilişinde 230 Kişiyi Göçmen Olarak Kabul Etti


Kanada’nın Mantioba eyaleti 230 yabancı kalifiye işçiyi ve uluslararası öğrenciyi göçmen olarak kabul etti.

Manitoba eyalet aday göçmenlik programı (MPNP) kapsamında kabul edilen göçmen sayısı bu yıl toplam 7.141 oldu.

77’inci göçmen kabul çekilişini 21 Kasım’da yapan Manitoba 230 kişiyi seçti ve davetiye gönderdi. Bu son çekilişte kabul edilenler MPNP’nin Manitoba kalifiye işgören, uluslararası kalifiye işgören ve uluslararası eğitim kategorilerinden davetiye aldı.

Manitoba kalifiye işgören kategorisinden 185, uluslararası kalifiye işgören sınıfından 16 ve uluslararası eğitim kategorisinden ise 29 kişi seçilerek davetiye aldı.

Bu son davetiyelerle birlikte Mantioba’nın seçtiği kişi sayısı 7.141’e çıktı.

Manitoba kalifiye işgören ve uluslararası kalifiye işgören kategorilerinden düzenlenen davetiyeler ilgi beyanı sistemi (EOI) aracılığı ile düzenlendi.

İlgi beyanı (expression of interest -EOI) sisteminde aday MPNP’ye kayıt olarak profil oluşturuyor ve bu profilde adaya eğitim, iş tecrübesi, İngilizce veya Fransızca dil yeteneği ve Manitoba ile bağları faktörlerine göre 1000 üzerinden puan veriliyor.

EOI sisteminde kayıtlı olanlardan seçilen adaylara davetiye gönderiliyor.

Son çekilişte 504 ve üzeri puanı olan adaylar Manitoba kalifiye işgören kategorisinden ve 739 ve üzeri olan adaylar ise uluslararası kalifiye göçmen kategorilerinden seçildi.

21 Kasım çekilişinde seçilen 20 aday ayrıca federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı olan adaylardan seçildi.

Federal aday havuzunda kayıtlı olan ekspres giriş adayları herhangi bir eyaletten kabul almaları durumunda ek 600 puan kazanmaktadırlar. Herhangi bir eyaletten kabul edilen adaylara eyalet aday sertifikası gönderiliyor ve bu sertifikayı alan adaylar ek 600 puan sayesinde bir sonraki federal ekspres giriş çekilişinde göçmen olarak kabul edilmeyi garantiliyorlar.

Manitoba’dan davetiye almak isteyen adayların Manitoba tarafından istenen mesleklerden birinde iş tecrübesi olması ve diğer kriterleri taşımaları gerekiyor. Ayrıca adayların MPNP’de EOI sisteminde profil oluşturmaları da gerekiyor.

MPNP’nin uluslararası kalifiye işgören kategorisi MPNP’nin istediği nitelikte yabancı işçileri göçmen olarak kabul etmesine olanak tanıyor.

Bu adayların eyalette yaşayan arkadaş ya da aile üyeleri ya da eyalette eğitim ya da iş tecrübesi gibi nedenlerle Manitoba ile bağlarının olması gerekiyor.

Manitoba kalifiye işgören kategorisinden başvurmak isteyenlerin ise Manitoba’da tam zamanlı bir işte çalışıyor ve işverenden de daimi iş teklifi almaları gerekiyor.

Manitoba’da mezun olan öğrencilerde uluslararası eğitim kategorisinden davet edilebilirler.

Bu kategorinin üç alt kolu bulunmaktadır: Kariyer istihdam yolu, eğitim işe yerleştirme ve girişimci öğrenci kolları.

Murat Kandemir, 26 Kasım 2019  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder