30 Kasım 2019 Cumartesi

Saskatchewan Eyaleti 28 Kasım’da 460 Adayı Göçmen Kabul Etti


Kanada’nın eyalet göçmenlik programları (PNP) göçmen alımında oldukça aktif olarak öne çıkıyorlar.

Saskatchwan eyaleti 28 Kasım’da yaptığı seçmelerde 460 kişiyi eyalet aday göçmenlik programı (SINP) çerçevesinde kabul etti.

Kabul edilenler SINP’ın exspres entry ve occupation in-demand alt kategorilerinden davetiye aldı.

SINP kapsamında işletilen express entry ve occupation in-demand alt kategorileri oldukça popüler programlar.

SINP’in ekpsres giriş alt kategorisi federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemine bağlı olarak çalışıyor. Federal ekspres giriş sistemi Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarından yapılan başvuruları kabul ediyor.

28 Kasım’da yapılan seçmelerde 200 ekspres giriş adayı eyalet davetiyesi aldı.

Federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişiler Saskatchewan’dan ya da herhangi bir eyaletten göçmen adayı olarak gösterildiğinde ek 600 puan kazanmaktadırlar. Bu ek puan onların federal göçmen çekilişlerinde hemen kabul edilmelerine olanak tanıyor.

SINP’in talep edilen meslekler (occupation in demand) kategorisinden ise toplamda 260 kişi davetiye aldı. Bu kategoriden davetiye almak için federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı olmaya gerek yok.

SINP’in hem express entry hem de in-demand kategorisinden seçilebilmek için herhangi bir iş teklifine gerek yoktur. Fakat bu alt kategorilerinden davetiye alabilmek için kabul edilen bir meslekte en az bir yıl iş tecrübesi gerekmektedir.

Saskatchewan oluşturduğu meslek listesinde iş tecrübesi olan adaylara davetiye göndermeye devam ediyor. Şu an 200’den fazla meslek kabul edilen meslekler listesinde yer alıyor.

28 Kasım çekilişinde 97 ayrı meslek erbabına eyalet davetiyesi düzenlendi.

Saskatchewan PNP programının alt kategorilerinden seçilebilmek için eyalete başvuru yapılmalıdır. Expression of Interest (EOI) denilen başvuru ile yabancılar eyaletin PNP programına kaydolarak Saskatchewan’da yaşamak ve çalışmak istediklerini beyan etmiş oluyorlar.

Aynı federal ekspres giriş sisteminde olduğu gibi SINP’e EOI başvurusu yapan adaylar da yaş, iş tecrübesi, eğitim, eyaletle olan bağları ve İngilizce/Fransızca dil becerileri faktörlerinden puanlamaya tabi tutulmaktadırlar. Her adaya 100 üzerinden bir puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 30 Kasım 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder