3 Kasım 2011 Perşembe

29 Ekim 2011 Günü Ottawa Şehrinde Türk Cumhuriyet Bayramı Olarak İlan Edildi

Kanada’nın başkenti Ottawa belediyesi başkanı Jim Watson 29 Ekim 2011 gününü Türk Cumhuriyet günü ilan etti. Karar Türk çevrelerce memnunlukla karşılandı. Belediye başkanı Jim Watson 29 Ekim 2011 günü imzaladığı bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin de bulunduğu Ottawa’da 29 Ekim gününe ayrı bir anlam kazandırdı.

Bizde bu anlamlı kararın İngilizce ve Fransızca metnini aşağıdaki linkte sunuyoruz. Ayrıca kararın Türkçe tercümesi şöyledir.

Türk Cumhuriyeti Günü

29 Ekim 2011

29 Ekim 1923 günü Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gündür.

Türkiye Müslüman dünyasında laik bir demokrasi ülkesi olup uluslararası çabalarıyla barış, refah ve istikrar için kritik bir rol oynamıştır.

Türkiye aynı zamanda NATO ve Avrupa Konseyine üye olarak Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olmuş ve Avrupa Birliğine üyelik başvurusunu yapmıştır.

Ottawa’daki Türk kökenli Kanadalılar paylaştıkları zengin kültürel mirası ve gösterdikleri iyi vatandaş sorumlulukları yoluyla toplumumuzun eğitim, kültürel, ekonomik ve sivil gelişmesinde önemli rol oynamıştır.

Tüm Türkler ve Türk kökenli Kanadalılar Türk Cumhuriyet Bayramını kutlamaktadır.

Bu sebeple ben, Ottawa Belediyesi Başkanı, Jim Watson Ottawa Şehrinde 29 Ekim 2011’i Türk Cumhuriyet Günü ilan ediyorum.

Jim Watson

Belediye Başkanı

Türkiye’de son dönemlerde meydana gelen terör saldırıları ve özellikle Van’da gelen deprem birçok üzüntüye sebep oldu. Gerek terör ve gerek depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve geride bıraktıkları sevenlerine sabır diliyorum.

Son söz: Türkiye güçlü bir ülke olup yaraları kısa sürede saracaktır.

Murat Kandemir

Linkler

Belediye Başkanının 29 Ekim Türk Cumhuriyet Günü deklarasyon belgesi

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150897280310324&set=o.210596077680&type=1&theater

Ottawa İli Belediye Başkanı Jim Watson

http://ottawa.ca/city_hall/mayor_council/mayor/index_en.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder