9 Mayıs 2013 Perşembe

Pasaport Hizmetleri Kanada Göçmenlik Bakanlığı’na Devrediliyor


Daha hızlı ve kolay erişim sağlanması planları kapsamında Kanada pasaport hizmetleri 2 Temmuz 2013’ten itibaren Kanada Yurttaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı (CIC) tarafından verilmeye başlanacak.

Kanada Göçmenlik Bakanı Jason Kenney ve HRSDC Bakanı Diane Finley 8 Mayıs’ta pasaport hizmetlerinin daha etkin verilmesi konusunda yaptıkları basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendirdiler.  

Yapılan açıklamaya göre şu ana kadar Kanada Dış İşleri Bakanlığı tarafından verilen pasaport hizmetlerinin asıl sorumluluğu Kanada vatandaşlığı başvurularını inceleyen ve vatandaş olmak isteyenlerin uygunluğunu tespit eden Kanada Göçmenlik Bakanlığı’na verilecek.

Kanada vatandaşlarının pasaport başvurularında herhangi bir aksama yaşamaması için gerekli tüm önlemler alındı. Pasaport başvuruları 144 Service Canada ofislerinde, 56 Kanada Post başvuru merkezlerinde ve tüm ülkede hizmet veren 34 pasaport ofislerinde hizmet verilmeye devam edilecek.

SIN numaraları, işsizlik ödemeleri (EI) ve RRSP hizmetleri veren Service Canada ofislerinde birçok devlet hizmeti alınabiliyor. Pasaport başvurularının da burada yapılabilecek olması başvuranlar açısından büyük kolaylık olacak. Service Canada ofis sayısını arttırmayı planlıyor.   

Yurtdışında yaşayan Kanadalılar pasaport başvurularını Kanada konsoloslukları ve elçiliklerde yapmaya devam edecekler.

Kanada pasaport hizmeti alınabilecek ofislere aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 9 Mayıs 2013 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder