10 Kasım 2016 Perşembe

Başkan Trump Korkusu Kanada Göçmenlik Sitesini Çökertti

ABD’de Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın seçimi kazanarak yeni başkan olması özellikle göçmen gençler arasında paniğe sebep oldu. ABD’nin komşusu Kanada’nın göçmenlik bakanlığının resmi sitesi aşırı ilgi sebebiyle çöktü. 8 Kasım gecesi Trump’ın kazanacağının belli olmasıyla siteye 9 Kasım’a kadar ulaşılamadı.

ABD seçimlerinin sonucundan memnun olmayan bazı Amerikalılar çıkış yolu arıyor. 8 Kasım’da Google arama motorunda en çok aranan cümle “Kanada’ya nasıl yerleşebilirim” oldu. Internetteki bu poplüler arama cümlesi Trump’ın Mart ayındaki Süper Salı organizasyonundaki başarısı sonrasındaki aramaya göre yüzde 350 artış gösterdi.

Bütün gün sadece hata mesajı çıkan Kanada resmi göçmenlik sitesine 9 Kasım akşamına doğru ancak ulaşılmaya başlandı.

Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) sözcüsü Lisa Filipps sitelerine ziyaretçi sayısında olağan dışı artış sebebiyle geçici olarak ulaşılamadığını teyit etti.  

9 Kasım’da CNN’de çıkan bir haber Bryan Cranston, Amy Schumer, Cher ve Barbara Streisand gibi ünlü starların ülkeden ayrılma planları yaptıklarını yazdı.

Amerikalıların Kanada’ya yasal ya da yasadışı olarak giriş yapıp yapmayacaklarını ve ABD’yi terketmek isteyen Amerikalıların bu planlarını nasıl gerçekleştireceklerini zaman gösterecek.

Bence Amerikalıların korkusu biraz da anlık bir durum sanki. En azından 20 Ocakta başlayacak Trump’ın başkanlığında ki Amerika’da yaşayarak karar vermeleri gerekiyor.

Amerikalılar Kanada’ya girerek siyası sığınma talebi yaparlar mı? Kanada buna hazır değil sanırım. Olup olmayacağını da görmek için beklemek gerek.


Murat Kandemir, 10 Aralık 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder