30 Mart 2018 Cuma

Ontario Eyaleti 26 Mart Günü 779 Kişiyi Göçmen Kabul Etti


Kanada’nın Ontario eyaleti federal ekspres giriş göçmenlik sisteminde (express entry) kayıtlı bulunan adayların içinden 779 kişiyi kabul etti. Kabul edilen göçmen adayları eyaletin İnsan Sermayesi Öncelikleri (HCP) adlı göçmenlik kategorisi kapsamında yapılan elemede 351-446 puanı olan adaylar arasından seçildi.

Eyaletçe seçilen adaylara eyalet ilgi beyanı belgesi (NOI) gönderiliyor ve bu belgeyi alan adaylar Ontario Eyalet Aday Göçmenlik Programına (OINP) kayıt yaptırdıktan sonra Ontario tarafından göçmen adayı gösteriliyorlar.    

26 Mart günü federal aday havuzunda kayıtlı 351 ve üzeri puanı (CRS) olan adaylardan Ontario eyaletince seçilenler daha sonra OINP programı vasıtasıyla göçmen adayı gösterilecekler. Eyalet aday sertifikası alacak bu kişiler federal göçmenlik başvurularını tamamlamalarının ardından göçmen olacaklar.

Ontario HCP kategorisi kapsamında seçilen adaylara eyalet aday sertifikası düzenleniyor ve bu belge 600 puan değerinde olduğu için federal ekspres giriş havuzunda buluanan adayın puanını (CRS) yükseltiyor. Puanı 600 yükselen aday kısa zamanda federal göçmenlik davetiyesi (ITA) alıyor ve göçmenlik başvurusunu tamamlayarak Kanada’ya göçmen olarak yerleşiyor.

Ontario eyaleti 26 Mart’ta düzenlenen iki ayrı çekilişte kabul ettiği adayları özellikle eyalette iş teklifi olan ve İngilizce dışında Fransızca dil seviyesi olanlardan seçti. Seçilenlerin puanları 351-446 arasında bulunuyor. İlk çekilişte seçilen 480 kişi Ontario eyaletinde iş teklifi olan adaylardan ve ikinci çekilişteki 299 kişi ise Fransızca dil seviyesi olan adaylardan seçildi.

Ontario eyaleti davet ettiği 779 adayı federal ekspres giriş sistemine 1 Ocak 2018 ile 26 Mart 2018 arası kayıt yaptıranlardan seçti.

HCP kategorisi daha çok 400 ve üzeri CRS skoru bulunan adayları hedefliyor. Fakat bu sefer 400’ün altında puanı bulunan adayların da seçilmesi göze çarptı.

Eyalet olarak bölgedeki Fransızca konuşan göçmen nüfusu yüzde 5 arttırmaya karar verdiği için Fransızca bilen adayların HCP kategorisinden seçilme şansı çok yüksek.

OINP verilerine göre şu ana kadar toplamda 2.587 adaya HCP kategorisi kapsamında NOI düzenlenmiş.

Ontario HCP’ye ayrıca kayıt olunmuyor. Ontario kendi bölgesinin işgücü ihtiyaçları doğrultusunda bazı meslek sahiplerine davetiye gönderebiliyor. Kanada’nın federal ekspres giriş sistemine kaydolmanız Ontario HCP kategorisi kapsamında davetiye alabilmeniz için yeterlidir.

Murat Kandemir, 30 Mart 2018  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder