25 Ekim 2018 Perşembe

Hindistanlı Kalifiye Bilgisayarcılar ABD Yerine Kanada’ya Yöneliyor


Kanada’nın gittikçe büyüyen teknoloji sektörü Hindistanların neden Kanada’yı tercih ettiğini kısmen açıklıyor.

Indeed iş arama sitesinin bir araştırması iş arayan Hindistanlıların artık ABD yerine Kanada’yı tercih ettiğini ortaya koydu. Eskisine oranla daha fazla Hindistanlı Kanada’da ki iş olanaklarını araştırıyor.

Indeed aratşırmasına göre Hindistanlıların internette Kanada’daki iş arayışları özellikle Ağustos 2016 ve Temmuz 2018 arası yüzde 6’dan yüzde 13’e çıktı.

Buna karşılık aynı dönemde Hindistanlıların internette ABD’deki iş arama oranları yüzde 60’dan yüzde 50’ye düştü.

Araştırma son iki yılda sınır ötesinden 58 ülkeden internette yapılan Kanada ve ABD’deki iş aramalarını inceledi.

İş analisti, yazılım geliştiricisi, web geliştirici, veri bilimci, java yazılımcısı, yazılım mühendisi ve veri analisti iş ilanları Hindistanlılar tarafından Kanada’da en çok aranan iş ilanları  oldu.

Indeed’de en çok aranan on meslek şöyle sıralandı. 1-Business Analyst, 2-Mechanical Engineer, 3-Software Developer, 4-Project Manager, 5-Web developer, 6-Data Scientist, 7-Java Developer, 8-Civil Engineer, 9-Software Engineer and 10-Data Analyst.

Araştırmaya göre Kanada’ya yönelik iş arama oranının artması hem Kanada’nın teknoloki sektörünün büyümesi hem de ABD başkanı Donald Trump’ın iyice zorlaştırdığı H-1B çalışma vizesi programının geleceğinin belirsizliği yüzünden.

Hindistan vatandaşları ABD’deki teknolojik ve STEM-ilişkili bir çok alanda verilen uzmanlık vizelerinden en çok yararlananlar olmaktadır.

Kanada özellikle küresel beceriler kategorisi (global skills strategy) ve onun küresel becerikli eleman (global talent stream) programı sayesinde kalifiye elemanlara yönelik geçici çalışma iznine ulaşımı oldukça hızlı ve kolay hale getirdi.

Indeed araştırması 58 ülkeden Kanada’ya yönelik iş arayışlarını analiz etti ve bu ülkelerin 41’inden yapılan aramaların arttığı 17’sinde ise düştüğü ortaya çıktı.

Buradan anlaşılıyor ki ABD’yi hedefinden çıkaran yabancı kalifiye işörenlerin çoğunluğu Kanada’yı tercih etmeye başladı.

Dünyanın en başarılı bilgisayar ve teknoloji kalifiye işçileri artık Kanada’yı da hedeflerine koydu. Eğer siz de bilgisayar sektörü çalışanıysanız ve Kanada’da iş arıyorsanız İngilizce ve/veya Fransızca seviyenizi iyileştirerek şansınızı arttırmayı denemelisiniz.

İngilizce resmi dili olan ülkelerden ilgilenen çok kişi var.

Murat Kandemir, 25 Ekim 2018     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder