31 Ekim 2018 Çarşamba

Kanada İşgücü Pazarı Etki Değerlendirmesi (LMIA) Başvurularında Gecikmeler Yaşanıyor


Kanada devleti LMIA başvurularındaki işlem sürelerinin uzamasından dolayı işverenlere uyarıda bulundu. Son aylarda işlem süresinin gittikçe uzaması dolayısıyla işverenlerin LMIA başvurularını önceden yapmaları tavsiye edildi.

Kanada geçici yabancı işçi programı (TFWP) kapsamında Kanada’ya getirmek istedikleri her bir yabancı için LMIA almak zorunda olan işverenlerin LMIA belgesi başvurularını en kısa zamanda yapması gerekiyor.

LMIA belgesini düzenleyen Kanada iş ve sosyal gelişim bakanlığının (ESDC) internet sitesinde 29 Ekim günü bir uyarı yayınlandı. TFWP kapsamında verilen LMIA başvurularının iyice arttığı ve bunun da işlem sürelerinin uzamasına sebep olduğu bildirildi.

Bu artışın işverenlere olan etkisinin azaltılması için ESDC’nin gerekli tüm adımları atacağı bilgisi de verilirken işverenlerin LMIA başvurularını hiç beklemeden yapmaları tavsiye edildi.

İşgücü pazarı etki değerlendirmesi olarak tercüme edilebilen LMIA Kanada’ya dışardan yabancı işçi getirmek isteyen işverenlerin her bir yabancı işçi için almak zorunda oldukları bir belgedir. İşveren LMIA belgesi alarak Kanada içinde aradığı elemanı bulamadığı için dışardan işçi getirmek zorunda kaldığını göstermiş oluyor.

LMIA işlem süresi son aylarda oldukça uzadı. Sadece bilgisayar ve teknoloji sektörü çalışanlarına özel olan küresel kalifiye işgören sınıfından yapılan çalışma izni başvurularında işlem süresi ise sadece 10 işgünü.

Kanada’nın geçici işçi programı olan TFWP’yi işleten devlet bakanlığı ESDC, LMIA belgelerini düzenliyor ve işlem sürelerinin uzamasını LMIA başvurularını değerlendirmek için oluşturulan yeni platforma taşımasına bağlıyor.

Murat Kandemir, 31 Ekim 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder