7 Aralık 2018 Cuma

Kanada’da Okul Otobüsünü Geçmek Ehliyeti Kaybettirebilir


Kanada’da trafik cezaları oldukça yüksek. Kanada’nın atlantik eyaletlerinden olan Prince Edward Island (PEI) eyaletinde ise trafikte daha yüksek cezalar yolda.

Ulaştırma bakanı Paula Biggar yaptığı açıklamada PEI’deki sürücülerin artık okul otobüsünü geçmeleri halinde ehliyetlerini kaybedeceklerini ifade etti.

Son yıllarda okula giden bazı çocukların ezilme tehlikesi yaşaması üzerine okul otobüs şoförleri, anne babalar ve diğerleri son dönemlerde konuyla ilgili olarak seslerini yükseltmeye başlamıştı.

Artık trafikte okul otobüsü için durmamak 5.000 dolar para ceasına ve 12 ceza puanına mal olacak ve ehliyete de üç aylığına el konacak.

Biggar bu uygulamanın 8 Aralık’ta başlayacağı belirtti.

Geçerli olan kurallara göre ise okul otobüsü geçenlere 1.000 dolar para cezası ve sekiz ceza puanı veriliyordu.

Bu cezalar ülkedeki bu suça verilen en yüksek olanlardan. Bu suça verilen cezaların yüksek olduğu yerlerden birisi olan Nova Scotia’da da para cezasının 697.50 dolar ile 2.422.50 dolar arasında ve diğer bir yer Ontario’da ise para cezasının 4.000 dolara kadar olduğu ve ayrıca hapsi cezasının da verilebildiği görülüyor.

PEI’de bu şekilde kaybedilen ehliyetlerin geri alınabilmesi için 100 dolar ücreti ödenmesi ve altı ay içinde defansif araç kullanma kursunu bitirmeleri gerekiyor. Sürücüler ehliyetlerini geri alsalar bile bir süre gözetim altında olacaklar ve ehliyetlerini aldıktan sonraki bir sene içinde herhangi bir ceza puanı alırlarsa ehliyetlerini tekrar kaybedecekler.

Murat Kandemir, 07 Aralık 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder