28 Ocak 2019 Pazartesi

Kanada Aile Büyükleri Göçmenlik Programına Ön Kayıtlar Bugün Başladı


Eğer anne-baba ya da dede-ninenizi Kanada’ya göçmen olarak getirmek istiyorsanız bugün ön kaydınızı yapabilirsiniz.

Anne-baba ve dede-nine göçmen sponsorluğu (PGP) yapmanın ilk adımı sponsor olmak istediğinizi beyan ettiğiniz ön kayıt işlemini tamamlamaktır.

Başvurular bugün (28 Ocak 2019) itibariyle yapılabilmektedir. Önce gelen ilk hizmeti görür prensibine göre alınacak başvuru sayısı yeteri sayıya ulaştığında başka başvuru alınmayacak.

Sponsor olmak isteyenlerin yapacağı başvurular çevirim içi olarak yapılacak ve sistemde başvuru yapılması uygun olanların başvuru yapmalarına izin verilecek. Başvuru yapmak yaklaşık on dakika sürüyor. Birden fazla başvuru yapılmaması gerekiyor. Birden fazla yapılan kayıtlar siliniyor. Ayrıca sistemin uygun görmediği kişilerin de başvuru yapmaması gerekiyor. Ön kayıt esnasında girilen bilgiler daha sonra asıl başvuru esnasında kullanılacak bilgilerle aynı olmalı.

Başvuru yapmadan önce gerekli bilgileri hazır ediniz. Bu bilgileri anne-babasına ya da dede-ninesine sponsor olacakların girmesi gerekiyor.    

Hükümet geçtiğimiz sene aldığı bir kararla 2019 yılı içinde aile büyükleri göçmenlik programında (PGP) 20.000 yeni başvuru kabul edileceğini duyurmuştu.

Murat Kandemir, 28 Ocak 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder