29 Ocak 2019 Salı

Nova Scotia Muhasebeci ve Finansal Denetçi Göçmen Alımı Yaptı


Nova Scotia eyaleti göçmenlik programının işgücü pazarı öncelikleri kategorisi federal ekspres giriş aday havuzundan 400-450 arası puanı olan adaylardan göçmen kabul etti.

Nova Scotia hükümeti kendi eyalet aday göçmenlik programı ile özellikle denetçi ve muhasebe tecrübesi olan adayları göçmen olarak seçti.

Bu adaylar 24 Ocak’ta yapılan elemede eyaletin işgücü öncelikleri kategorisi kapsamında seçildi. Bu alt kategori geçen sene oluşturuldu ve eyaletin eksikliğini hissettiği meslek sahiplerinin kabul edilmesi için kullanılıyor.

Bu kapsamda Kanada meslek kodu 1111 olan finansal denetim ve muhasebe mesleğinde en az beş yıl iş tecrübesi olan ekspres giriş adayları göçmen olarak kabul edildi.

24 Ocak’ta seçilenler özellikle 1 Temmmuz 2018’den sonra ekspres giriş sistemine kayıt yaptıranlardan ve aday puanları 400-450 arasında olanlardan seçildi.

Kanada’nın federal ekspres giriş göçmenlik sisteminde kayıtlı olan adaylar yaş, eğitim, iş tecrübesi ve İngilizce veya Fransızca dil yetenekleri gibi faktörlerden puan almaktadırlar. Aday ne kadar yüksek puan alırsa her ay en az iki kere yapılan elemelerde kayıtlı olduğu federal göçmen havuzundan seçilmesi o kadar kolay olmaktadır.

Nova Scotia’nın işgücü pazarı öncelikleri kategorisinden ya da herhangi bir eyaletin göçmenlik kategorisinden seçilmek için adayın önce federal göçmenlik sistemi olan ekspres giriş sistemine bir profil oluşturarak kayıt olması gerekiyor.

Nova Scotia her ne kadar 400 ve üzerinde puan olan aday seçtiyse de federal ekspres giriş sisteminde kabul edilmek için gerekli minimum puan şu sıralar 440’larda seyrediyor.

Bir eyalet tarafından seçilerek aday gösterilen kişiye eyalet aday sertifikası düzenleniyor ve bu sertifika adaya ek 600 puan kazandırıyor. Aday bu puan seviyesi ile birlikte federal ekspres giriş sisteminde kabul edilmeyi garantilemiş oluyor.

Nova Scotia eyaletinin 400 ve üzeri puanı olanları aday olarak seçmesi düşük puanı olanlarında göçmenlik şansı olduğunu göstermektedir. Bu yüzden federal göçmenlik sisteminde kayıtlı adayların farklı eyaletlerin göçmenlik sitelerini incelemeleri çok önemlidir.

İşgücü pazarı öncelikleri kategorisinden seçilebilmek için gerekli minimum şartlar ise şöyle belirlendi.
-En az lisans ya da üç yıl ve üzeri lisans üstü bir eğitim programı sahibi olmak,
-Kabul edilen sınavlardan İngilizce veya Fransızca dillerinde minimum dil seviyesi skoru,
-NOC 1111 (Finansal denetim ve muhasebe) kodlu meslekte en az 5 yıllık iş tecrübesi

Murat Kandemir, 29 Ocak 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder