28 Şubat 2019 Perşembe

Manitoba Yeni Kalifiye Göçmenlerini Seçti


Federal hükümetin dışında Kanada’nın eyaletlerinin de düzenli aralıklarla yaptığı göçmen alımlarını buradan elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz 21 Şubat’ta Kanada’nın Manitoba eyaleti yaptığı elemede 338 kişiyi göçmen olarak seçti. Bu kişiler eyaletin altı gün içinde yaptığı ikinci elemede seçildi.

Kanada dışından kalifiye göçmen adaylarını seçen Manitoba kendi eyalet aday göçmenlik programı (MPNP) ile bu sene şu ana kadar 1.864 adayı göçmen olarak kabul etmiş bulunuyor.

Kanada’nın federal hükümeti tarafından işletilen ekspres giriş (express entry) göçmenlik sistemi ülkenin federal kalifiye işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye zanaatkar sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programları vasıtasıyla yabancı göçmenlerin başvurularının işlendiği bir sistemdir.

Federal sistemde kayıtlı ekspres giriş göçmen adayları eğer herhangi bir eyalet tarafından aday gösterilirse federal sistemde sahip oldukları aday puanlarına ek 600 puan kazanmakta ve bu puan seviyesi onların federal sistemde hemen seçilmesine olanak vermektedir.

Manitoba tarafından seçilmek isteyen ekspres giriş adayları önce MPNP sisteminde ilgi beyanı (EOI) profili oluşturmak zorundalar. Adaylar burada MPNP sisteminde puanlarına göre sıralandırılmakta ve puanlarına göre seçilmektedirler.

MPNP’ye göre 21 Şubat’ta davetiye alan ekspres giriş adaylarının minimum skoru 566 olarak belirlendi. Adayların ayrıca hem federal ekspres giriş sistemine kayıtlı olması ve eyalette aranan mesleklerden birinde en az altı aylık iş tecrübesinin olması gerekiyor.

Ayrıca aşağıdaki şartları taşıyan kalifiye göçmen adaylarından da seçilenler oldu.

-Manitoba’da yakın akrabası bulunan ya da önceden eğitim alan ya da çalışmış olanlar,
-Manitoba eyaletinin belirlediği meslek gruplarından birinde en az altı ay çalışanlar,
-İngilizce veya Fransızca dillerinden minimum dil yeterlik seviyesi sahibi olanlar.

Murat Kandemir, 28 Şubat 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder