19 Nisan 2019 Cuma

Güncelleme: Kanada Göçmenlikte İstenen Yerleşim İçin Gerekli Minimum Para Miktarı


Kanada’ya yerleşmek isteyen göçmen adaylarının Kanada’ya yerleşim için göstermeleri gereken minimum para miktarları güncellendi.

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) 5 Nisan 2019’da yaptığı duyuru ile ekspres giriş sistemi kapsamında kabul edilen federal nitelikli işgören (FSWC), federal kalifiye işçi (FSTC) ve eyalet aday programı (PNP) kategorilerinde adaydan istenen Kanada’ya yerleşim için gerekli minimum para turarlarını güncelledi.

Gösterilmesi gerekli minimum para tutarı başvuran adayın kendisiyle birlikte Kanada’ya gelsin ya da gelmesin aile büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Minimum para tutarı Kanada’nın her sene yayınladığı ve gelir vergisi hesaplamalarında kullanılan düşük gelir seviyesi (LICO) tutarının yüzde ellisi temel alınarak oluşturuluyor.

LICO miktarı senelik olarak güncellendiği için LICO’da yapılan her yeni güncelleme göçmenlik başvurularında adaydan istenen asgari para tutarı tablosunu da etkiliyor.

Yapılan güncelleme 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle geçerli ve bu günde ve sonrasında başvuru yapacak göçmen adaylarını etkiliyor. 1 Nisan 2019’dan önce yapılan başvurular önceki listeye göre değerlendirilecek.

Minimum para tutarı aşağıdaki iki durumda gerekmiyor:

-Kanada’da çalışma iznine sahip ve kendisinde geçerli bir iş teklifi olanlar,
-Kanada Tecrübe Sınıfı (CEC) başvurusu ya da CEC altında değerlendirilen PNP başvurusu yapanlar,

Kanada’ya göçmen olarak yerleşmek isteyenlerin aile büyüklüklerine göre göstermeleri gereken minimum para tutarları aşağıdaki gibidir.

Aile büyüklüğü (kişi sayısı)
Minimum gerekli para tutarı (CAD)
1
$12.669
2
$15.772
3
$19.390
4
$23.542
5
$26.701
6
$30.114
7
$33.528
Her bir aile üyesi için eklenecek
$3.414
  Kaynak: IRCC

Murat Kandemir, 19 Nisan 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder