10 Ağustos 2017 Perşembe

Kanada Ekspres Giriş 9 Ağustos Çekilişi Yapıldı

Kanada göçmenlik ekspres giriş sisteminde 9 Ağustos’ta yapılan çekilişte 2,991 kişiye göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Minimum kabul puanı (CRS) 433 olarak belirlendi.

Daha geçen hafta 2 Ağustos 2017’de çekiliş yapılmış ve 3264 kişiye ITA gönderilmişti. Bu çekilişte göçmen olarak seçilmek için gerekli minimum aday CRS puanı 441 olarak belirlenmişti.

Böylelikle 440’larda seyreden CRS puanı 433'e düşmüş oldu.

Son zamanlarda yapılan çekilişlerde görülen genel olarak puan artışını ekspres giriş sisteminde son dönemde yapılan değişikliklere bağlayabileceğimiz gibi son üç aydır ayda bir kere yapılmasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında sadece bir çekiliş yapılmasına karşın Ocak-Mayıs aylarında ayda iki ve hatta üç çekiliş yapıldı. Daha fazla çekiliş kabul edilen daha fazla aday demek. Dolayısıyla Temmuz ve Haziran aylarında sadece bir çekiliş yapılması havuzda bulunan aday sayısını eritmeye yetmedi ve sonuç olarak CRS puan seviyesi yüksek kaldı.

Ağustos ayında iki kere yapılan bu çekilişle birlikte toplamda 6255 kişi göçmen olarak seçildi ve genel CRS puan seviyeleri 430’a kadar düşmüş oldu.   

Ekspres giriş sisteminde bu sene Nisan ve Mayıs aylarında yapılan iki ayrı çekilişte CRS puanı en düşük seviye olan 415’leri gördü.

Ağustos ayında bir çekilişin daha yapılacağını ve puan seviyesinin daha da düşeceğini tahmin ediyoruz.


Murat Kandemir, 10 Ağustos 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder