17 Ağustos 2017 Perşembe

Sheridan Koleji

1967’de bir semt okulu olarak kurulduğu gün 400 öğrenciye hizmet veren ve büyüyerek bugün Kanada Ontario eyaletinin en önemli yüksek okullarından birisi olan Sheridan kolejinde her sene üç kampüste yaklaşık 22.000 tam zamanlı ve 18.000 yarı zamanlı öğrenci öğrenim görmektedir. Sheridan kolejinin Oakville, Brampton ve Mississauga olmak üzere üç kampüsü vardır.

Çeşitli ödüller kazanan Sheridan eğitim kurumu bugün sadece Kanada’dan değil tüm dünyadan öğrencilerin okumak için tercih ettikleri bir okul artık. 160 bin nüfusu aşan ve okulun sanat, işletme, toplum hizmetleri, sağlık, teknoloji ve el becerileri bölümünü bitiren mezunlar ordusu toplumun geleceğini şekillendirmede önemli bir ro almaktadırlar.

Brampton’daki Davis kampüsü, Mississauga’daki Hazel Maccallion kampüsü ve Oakville’deki Trafalgar kampüsü ve Skills Training merkezi ile Sheridan koleji bugün Ontario’nun en iyi yüksek okullarından birisi olduğunu kanıtlamıştır.

Yıllık 22.066 tam zamanlı öğrenci, 3.334 yarı zamanlı öğrenci Sheridan kolejinde okumaktadır. Okulda Kanadalı öğrenciler dışında tüm dünyadan gelen uluslararası öğrenciler de okumaktadır. Sheridan kolejine öğrenci gönderen top 5 ülke Hindistan, Çin, Kore, Jamaika ve Brezilya’dır. Son zamanlarda oldukça popüler olan okulda Türkiye’den de gelen uluslararası öğrenciler de okumaktadırlar.

Okul bünyesinde 3400 personel görev almaktadır ve mezunlar ordusu şimdiden 166.000’i aşmıştır.

Sheridan kolejinde beş fakültede 120’den fazla öğrenim programı vardır. Bu programların 25 tanesi lisans programlarıdır. Okulda Animasyon, sanat ve tasarım fakültesi, Pilon iş fakültesi, bilim ve teknoloji fakültesi, sağlık ve toplum hizmetleri fakültesi ve sosyal bilimler fakültesi dışında bir de 200’den fazla yarı zamanlı program ve kursların verildiği profesyonel eğitim fakültesi de hizmet vermektedir.

Öğrencilerin hizmetinde bulunan kütüphanenin yüzde 85’i elektronik olmak üzere 430.000 kaynağı araştırma ve ödevlerini yapacak öğrencileri beklemektedir.

Akademik araştırma ve eğitimlere de katkıda bulunan kolej çeşitli araştırma projeleri ile 225 organizasyonu desteklemiş ve bu projelerde 2021 öğrenci rol almıştır.

Daha küçük sınıflarda, deneysel öğretim ve çeşitli sektörlerde iş deneyimi bu okulun özellikleri olmuştur.

Kanada’da okumak istiyorsanız Sheridan kolejinde size uygun mutlaka bir program vardır.


Murat Kandemir, 17 Ağustos 2017           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder