24 Nisan 2018 Salı

Kanada Prince Edward Island Eyaleti 169 Kişiye Davetiye Gönderdi


Kanada’nın Prince Edward (PEI) Island eyaleti geçtiğimiz Cuma günü 169 kişiye göçmenlik davetiyesi düzenledi.

Eyaletin bu sene Şubat ayında başlattığı ve üçüncüsü olan bu son eleme 19 Nisan’da gerçekleştirildi.

PEI’nin göçmenlik ofisi kendilerine davetiye gönderilen ekspres giriş adaylarının eyalette halihazırda çalışan ya da eyaletteki bir yüksek okuldan mezun olanlardan seçildiğini duyurdu. Davet edilenlerin skorları 37-87 arasında değişti.

PEI ekspres giriş kategorisinden yararlanmak isteyen ekspres giriş göçmen adayları eyaletin göçmenlik sistemine mutlaka kayıt olmak zorundadırlar. Oluşturulan profiller inceleniyor ve her bir profile yaş, dil, eğitim, iş tecrübesi, iş ve uyum gibi faktörlerden en fazla 100 puan olacak şekilde puan veriliyor.

PEI’nin ekspres giriş kategorisinden davetiye alan adayların PEI göçmenlik sisteminde tam başvurularını yapmaları için 60 günü var. Başvurularını tamamlayan adaylara PEI eyalet sertifikası düzenleniyor. Aday sertifikası düzenlenen kişi ek 600 alıyor ve bir sonraki federal ekspres giriş elemesinde seçilmeyi garanti ediyor.

19 Nisan’da 77 aday PEI’nin işgücü etki (labour impact) kategorisinden ve 17 aday da işyeri etki (business impact) kategorisinden seçildi.

İşgücü etki kategorisinden seçilenlerin skorları 22-85 arası olduğu göze çarparken işyeri etki kategorisinden seçilenlerin ise 135-155 arasında puanı olduğu görüldü.

PEI labour impact kategorisi özellikle eyalette aranan mesleklerde iş tecrübesi olanlara özel. Bu kategori iki alt kategoriye ayrılıyor. Nitelikli elemanlar ile kritik elemanlar ve uluslararası mezunlar.

Business impact kategorisi ise üç alt kategoriye ayrılmış. %100 sahiplik, kısmi sahiplik ve çalışma izni.

Murat Kandemir, 24 Nisan 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder