24 Haziran 2013 Pazartesi

Bakanlık Kanada Göçmenlik Seviyeleri ve Sayısı Hakkında Katkı Bekliyor


Kanada Göçmenlik ve Çokkültürlülük Bakanı Jason Kenney Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı’nın internet sitesinde 21 Haziran 2013 tarihinden itibaren göçmenlik seviyeleri ve sayısı konusunda herkesten katkı beklediklerini duyurdu.  

Parlamento Sekreteri Rick Dykstra ülke çapındaki toplantılara Mississauga şehrinde 21 Haziran günü düzenlenen bir toplantıyla başladı.

2006’dan beri yüksek sayıda göçmen alan Kanada yeni gelen göçmenlerin Kanada ekonomisine ve sosyal hayatına etkisinin farkında. Kanada’da hükümet bir sonraki yıl için ülkeye alınacak göçmen sayısı ve göçmenlik kategorileri hakkında konuyla ilgilenen herkesten online olarak katkı bekliyor.

Hükümet göçmenlik seviyeleri ve ekonomik, aile ve mülteci gibi sınıflarından oluşan göçmenlik kategorilerinde Kanada’ya kabul edilecek uygun göçmen sayısını ülke çapında yapılan toplantılar, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve halktan alınan yorum ve görüşler ışığında belirliyor.

Göçmenlik planlamasında her sene için kabul edilecek göçmen sayısı Kanada hükümetinin ekonomik taahhütlerine ve politikalarına uygun olarak belirleniyor. Devlet ülkenin tüm eyalet ve bölgelerinin ekonomik durumlarını da göz önüne alarak ülkenin hedeflerini tespit ediyor.

Kanada Göçmenlik Bakanlığı’nın çalışma gücü ve Kanada’daki şehirlerin yeni gelenleri topluma kazandırma kapasitesi göçmenlik planlarını etkileyen diğer etkenlerden.

Toplumda göçmenlik kategorileri ve sayıları hakkında bir kamuoyu oluşturacak olan hükümet bu konuda vereceği tüm kararlarda halkın ve ilgili herkesin katkılarını dikkate alarak göçmenlik politikaları kararlarında halk desteği de almak istiyor.

Özellikle işverenler, işçi, akademi, eğitim kurumları, profesyonel örgütler, iş ve işveren birlikleri, belediyeler, etnokültürel organizasyonlar, Kanada ilk halklar dernekleri, yeni gelenlere yerleşim hizmetleri veren sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları gibi bir çok kurum ve kuruluşlara göçmenlik konusunda katkı sağlamaları için davetiyeler gitti bile.

Kanada’nın göçmenlik planlarına katkıda bulunmak isteyen herkes 31 Ağustos 2013’e kadar Bakanlığın web sitesini ziyaret ederek her türlü yorum ve görüş bildirebilir. Hükümet tüm çevrelerin görüşlerini aldıktan sonra 2014 kış aylarında konuyla ilgili bir rapor yayınlayacak.


Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 24 Haziran 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder