14 Şubat 2015 Cumartesi

Yabancı Milyonerlerin Kanada Göçmenlik Başvuru Süresi Doldu

Kanada, ülke ekonomisine 1.6 milyon doların üzerinde yatırım yapabilecek 500 yabancı göçmen adayının göçmenlik başvurusunu kabul edecek fakat bu başvuruların sadece 60 tanesi daimi ikamet statüsü elde edecek.

Ülke ekonomisinde kullanılacak 2 milyon dolara yakın yatırım yapacak iş adamlarının göçmenlik başvuruları için son gün 11 Şubat’tı.  

Kanada’nın yeni Yatırımcı Göçmen Girişim Sermayesi Programı (Immigrant Investor Venture Capital Program) toplamda en fazla 500 başvuru alacak fakat bunların sadece 60’ı daimi ikamet statüsü alacak.

Pilot program olarak başlatılan proje Kanada ekonomisine katkı yapacak ve topluma en kısa sürede entegre olacak yatırımcı göçmen adaylarını ülkeye kazandırmayı amaçlıyor.  

Başvurular 11 Şubat itibariyle sona erdi.

Geçen sene Haziran ayında Kanada’nın benzer yatırımcı göçmenlik programı durdurulmuştu. Durdurulan programda göçmen adaylar 800.000 Kanada doları yatırım yaparak karşılığında daimi ikamet statüsü kazanıyorlardı.

BM’ye göre Kanada G20 ülkeler içinde kişi başına düşen milli gelirde en yüksek sıralarda bulunuyor.
Ülke 2014-2015 yılı içinde en az 265.000 göçmen almayı planlıyor ve bu göçmenlerin en azından yüzde 63’ü ekonomik göçmenlik programlarıyla ülkeye kabul edilecek.  

Kanada, 1 Ocak 2015 yılı itibariyle başlatılan yeni ekspress giriş sistemiyle ülkede başarı gücü yüksek, İngilizce dili kabiliyeti olan, ve çeşitli mesleklerde iş tecrübesi olan göçmen adayları nitelikli iş gören olarak ülkeye alacak. 18-35 yaş arası, iş tecrübesi olan, üniversite mezunu ve İngilizce diline hakim nitelikli işgörenlerin ekspres giriş sisteminden kabul edilme olasılığı oldukça yüksek.

Ekspres giriş sisteminde başvurular devam ediyor.

Murat Kandemir, 14 Şubat 2015 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder