24 Haziran 2016 Cuma

Kanada Süper Vize İçin Gerekli Evrak Bilgisi Güncellendi

Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) süper vize için gerekli olan evraklar listesini bakanlığın internet sitesinde bir duyuruyla güncelledi.
Kanada’nın süper vize (super visa) programı Kanadalıların ülke dışındaki anne-baba ve/veya büyük anne ve büyük babalarını daha uzun süreli oturumla Kanada’ya getirebilmelerine olanak tanıyor.
Süper vize başvurusu yapan kişiye Kanada’ya 10 yıllık çoklu giriş sağlayan bir vize veriliyor. Bu vizenin ziyaretçilere verilen 10 yıllık turist vizesinden farkı ise Kanada’da bir girişinden itibaren iki yıla kadar oturum vermesi özelliği. Oysa 10 yıllık Kanada turist vizesi sahibi kişi her girişte Kanada’da sadece altı kalabiliyor.
Anne-baba ya da diğer aile büyüklerinin Kanada’da kendileriyle daha uzun süre kalmalarını isteyen göçmenler için süper vize şu an çok popüler. Anne-baba ve diğer aile büyükleri için göçmenlik sponsorluğu başvurusu (Parent and Grandparent Program-PGP) da yapılabiliyor. Fakat PGP programının belli bir başvuru kabul kotası var ve göçmen sponsorlarından beklenen maddi minimum gelir seviyeleri daha fazla. İşte PGP programına hem kota hem de maddi yetersizlik yüzünden başvuramayacak adayların elinde sadece tek bir seçenek kalıyor o da süper vize.
Kanada süper vize sponsorlarından istenen belgeler ve bilgiler güncellendi. Kanada vatandaşı ya da daimi oturum sahibi kişiler Kanada’ya getirmek istedikleri aile büyüklerine süper vize başvurusu yapmaları için gerekli minimum gelir eşiğini aşmış olmaları gerekiyor. Bugünden itibaren IRCC, sponsorun sahip olduğu geliri belirlemek için anne-babasına süper vize isteyen sponsorun Kanada Maliye Bakanlığı (CRA) belgelerine bakacak. Bu değişiklik derhal yürürlüğe girdi ve gerekli evraklar listesi bu değişikliğe göre güncellendi.
Süper vize almak isteyen yabancıların Kanada vatandaşı ya da göçmeni birisinin anne-babası ya da büyük anne-babası olması, Kanada’ya girişine izin verilmesinde bir sakınca olmaması ve süper vize programında belirtilen diğer şartlara uygun olmaları gerekiyor.
Göçmenlik görevlileri kişinin Kanada’ya kabul edilip edilmeyeceğine karar verirken çeşitli faktörleri değerlendiriyorlar. Vize başvurusu yapan kişi gerçek bir ziyaretçi olmalı ve kalım süresi sonunda Kanada’yı terkedecek olmalıdır. Görevli aynı zamanda vize isteyen kişinin kendi ülkesi ile bağlarına, ziyaretin amacına, aile ve maddi durumuna, gelinen ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarına ve Kanada’dan aldığı davetiyesine göre Kanada’ya vize başvurusunu değerlendirip sonuçlandıracaktır.
Süper vizeye başvuran kişiler aynı zamanda Kanada’da yaşayan çocuklarının ya da torunlarının sponsorluk için gerekli minimum gelire sahip olduklarını kanıtlamak zorundadır.  Çocuk ya da torundan alınacak ve kendisine finans desteği sağlanacağına dair bir yazı ve en az bir yıllık Kanada için özel sağlık sigortası alınmalıdır. Vize başvurusu yapacak tüm adaylar bulundukları ülkede göçmenlik muayenesinden de geçmek zorundadırlar.
Murat Kandemir, 24 Haziran 2016
Sponsorların göstermek zorunda oldukları minimum gelir tablosu aşağıdaki gibidir:
ailenin büyüklüğü
GEREKLİ MİNİMUM GELİR
1 kişi (çocuğunuz ya da torununuz)
24,328 CAD
2 kişi
30,286 CAD
3 kişi
37,234 CAD
4 kişi
45,206 cad
5 kişi
51,272 CAD
6 kişi
57,826 CAD
7 ya da daha fazla kişi
64,381 CAD
yediden fazla olması durumunda her bir kişi için eklenecek tutar
6,555 CAD
 


 
 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder