27 Mayıs 2017 Cumartesi

Kanada Göçmenliğinde Çocuk Yaşı 22'ye Yükseltildi

Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) göçmenlik başvurusuna eklenecek çocuk yaşını 22 olarak teyit etti. 24 Ekim 2017’den başlamak üzere göçmenlik başvurusu yapan adaylar evli olmayan ve 21 ve altında bulunun tüm çocukları başvurulara ekleyebilecek.

Şu an göçmenlik başvurularına eklenecek çocukların yaşı en fazla 19 olabiliyor. Bu karar 1 Ağustos 2014’te alındı ve hala uygulamada. 2014 Ağustos öncesinde de maksimum çocuk yaşı 22 idi. Bakanlık 24 Ekim’den itibaren eski uygulamaya dönmüş olacak. 21 yaşı ve altındaki tüm çocuklar ekonomik, mülteci ve aile birleşimi göçmenlik başvuru dosyalarına eklenebilecek.

22 yaş ve üstü çocuklar eğer maddi olarak hala ailelerine bağlıysa ve kendi kendilerine fiziksel ya da zihinsel sebeplerle bakamıyorlarsa göçmenlik başvurularıne eklenebiliyorlar.

IRCC, yaş sınırı değişikliğinin geçmişe yönelik kullanılamayacağını teyit etti. Bu karar aksi uygulamanın birçok göçmenlik başvurusunun işlem sürecini uzatacağı düşüncesiyle alındı.

Bakmakla yükümlü olunan çocuk yaşının yükseltilmesi Liberal parti hükümetinin ana hedeflerinden birisiydi. Hükümet aile birleşimine verdiği önemi teyit etmek için önceki muhafazakar hükümetin yaşı düşüren kararını geri alarak gösterdi.

Bu karar başvurulardaki aile üye sayısını arttıracak. Bakmakla yükümlü olunan çocuklar her sene kabul edilen tüm göçmenlik başvurularındaki kişilerin yüzde 28’ine tekabül ediyor. Bu yüzde 28 oranın yüzde 22’sini ise 19 ve üzeri çocuklar oluşturuyor. Bu da Kanada’ya gelen 19, 20 ve 21 yaşındaki çocukların tüm göçmenlerin yüzde 6’sı demek.


Murat Kandemir, 27 Mayıs 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder