27 Aralık 2017 Çarşamba

Eşler İçin Kanada Açık Çalışma İzni Pilot Programı 2019'a Kadar Uzatıldı

Kanada’da evlenen kişiler yabancı eşleri için Kanada içi eş sponsorluğu programı (SCLPC) vasıtasıyla oturum başvurusu (PR) yapabiliyorlar. Bu program kapsamında yine Kanada’da evlenen kişiler yabancı eşleri için Kanada içinde açık çalışma izni başvurusunda da bulunabiliyorlar.

Kanada hükümeti çalışma izni pilot programını 31 Ocak 2019’a kadar uzattığını duyurdu.

Programdan yararlanabilmek isteyenlerin Kanada’da yaşayan ve SCLPC sınıfı altında eşi tarafından sponsor edilmeleri gerekiyor. Çalışma izni başvurusu esnasında başvuran kişinin geçerli geçici oturumu (ziyaretçi, öğrenci veya işçi vs.) olması ve sponsoru olan eşiyle aynı adreste yaşaması gerekiyor.

Yabancı eşiniz için daimi oturum başvurusu (PR) yaptıysanız ve başvurunuz henüz prensipte kabul edilmemişse eşiniz için SCLPC kapsamında çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.

Yabancı eşiniz için daimi oturum başvurusu (PR) yaptıysanız ve başvurunuz prensipte kabul edilmişse eşiniz için açık çalışma iznine başvurabilirsiniz.

Sponsorluk başvurusu yaptığınız eşiniz için daha önce çalışma izni aldıysanız belge bitiminden önce çalışma izni uzatma başvurusu yapabilirsiniz.

Ayrıca henüz PR başvurusu yapıyorsanız o zaman eşiniz için çalışma izni başvurusunu da aynı başvuru ile yapabilirsiniz.

Murat Kandemir 27 Aralık 2017     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder