19 Aralık 2017 Salı

Kanada’da Okuyan Öğrenciler Dolandırıcılara Karşı Uyarıldı

Kanada’da okuyan yabancı öğrenciler telefonla tehdit eden dolandırıcılara karşı uyarıldı. Kanada Göçmenlik Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) 15 Aralık 2017 tarihinde internet sitesinden yaptığı bir uyarıyla ülkede okuyan tüm öğrencileri tehditle para isteyen telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Son dönemlerde özellikle Kanada’da okuan bazı yabancı öğrenciler kendilerini bakanlık görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerce arandıklarını ve bu kişilerin haklarında gözaltı kararı verildiğini ve eğer para ödemezlerse sınırdışı edilecekleri tehdidinde bulunduklarını rapor ettiler. Öğrencileri arayan bu kişiler öğrencilere vizelerinin bittiği ve gözaltına alınmamak ve sınırdışı edilmemek için para ödemeleri gerektiğini söylüyor.

Arayan telefon dolandırıcısı öğrenci adına bir sınırdışı kararı çıkarıldığı ve avukat tutmaları gerektiği aksi takdirde sınırdışı edilecekleri uyarısında bulunuyorlar. Arayan kişileri avukat sanıp istedikleri parayı ödeyen ve Kanada’dan sınırdışı edilmekten kurtulacağını sanan öğrenciler olduğu bildiriliyor.

Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) herkesi bu dolandırıcılara karşı uyarıyor. IRCC yaptığı açıklamada öğrencileri arayan ve para ödenmezse tutuklamak ya da sınırdışı etmekle tehdit edenlerin dolandırıcı olduklarını söylüyor.

Dolandırıcılara dikkat. Kanada rüyanız kabusunuz olmasın.


Murat Kandemir, 19 Aralık 2017    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder