25 Aralık 2017 Pazartesi

Kanada Anne-Baba ve Aile Büyükleri Sponsorluk Programında İlk Adım 2 Ocak’ta

Kanada göçmenlik, mülteciler ve vatandaşlık bakanlığı (IRCC) 22 Aralık 2017’de resmi sitesinden yaptığı duyuru ile Kanada göçmen ve vatandaşlarının anne-baba ya da diğer aile büyüklerini sponsor edebilmeleri için ilk adımı 2 Ocak’ta atabileceklerini belirtti.

IRCC, 2017 yılında aile büyükleri sponsorluk programında yeni bir değişiklik yaptı. Artık sponsor olmak isteyenler önce sponsorluk ilgi formunu dolduracaklar. Formu dolduranların içinden daha sonra yapılacak rasgele seçimle potansiyel sponsorlar tespit edilecek ve bu kişilerden anne-baba sponsorluk başvurularını tamamlamaları istenecek.

Sponsorluk ilgi formları 2 Ocak’tan itibaren anne-baba ya da diğer aile büyüklerini sponsor etmek isteyen Kanada göçmenleri ve vatandaşları tarafından doldurulabilecek. Form 1 Şubat 2018’e kadar doldurulabilir.

Bu formları dolduracak kişinin anne-baba ya da aile büyüklerini sponsor etme kriterlerini taşımaları gerekiyor. Özellikle minimum gelir şartlarını göz önünde bulundurmak çok önemli. Aksi takdirde ilk aşama atlatılsa bile ikinci aşamada gelir şartlarını taşınmadığı gerekçesiyle sponsor başvurusu reddedilecektir.


Murat Kandemir, 25 Aralık 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder