6 Haziran 2015 Cumartesi

Kanada’ya Giriş Yapan Ziyaretçilere Biyometrik Tarama

Kanada ülkeye giriş yapmak isteyen ziyaretçiler için biyometrik tarama başlatıyor.

Başbakan Stephen Harper konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada Kanada’ya herhangi bir vize ile giriş yapmak isteyen tüm yabancıların biometrik güvenlik taramasından geçirileceğini söyledi.

Güvenlik taraması, Kanada Sınır Güvenliği Teşkilatı’nın (CBSA) Kanada’ya giriş yapan seyahatçilerin kimliklerini belirlemesinde önemli bir yer teşkil ediyor.

Biyometrik tarama sayesinde Kanada göçmenlik ve sınır görevlileri daha önce Kanada’ya siyasi sığınma başvurusu yapmış ve davasını kaybetmiş olanları ve ülkeden sınır dışı edilenleri tekrar giriş yapmaları halinde tanıyabilecek.

Harper hükümeti biometrik tarama uygulamasının tüm yabancılara uygulanması projesi için 312.6 milyon dolarlık bir kaynak ayırdığını duyurdu.

Biometrik tarama ABD vatandaşları hariç Kanada’ya giriş yapmak isteyen çalışma ya da okuma izni sahibi olan tüm yabancılara, geçici ya da kalıcı oturum sahibi olan göçmenlere uygulanacak. Uygulamanın başlaması için gerekli yasal değişikliklerin bitirilmesi gerekiyor. 2018-2019 arası uygulamanın başlaması hesaplanıyor.

Biometrik kimlik bilgisi göz iris veya parmak izi taramasından oluşuyor.

Bu prosedür Afganistan, Suriye ve Mısır dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden gelenlere halihazırda uygulanıyor. Kanada 150 ülke vatandaşına daha biometrik tarama kuralı getirmeye hazırlanıyor. Dünyada Kanada dahil 70 ülkede ziyaretçiler biometrik taramadan geçiriliyorlar.


Murat Kandemir, 6 Haziran 2015 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder