31 Mayıs 2016 Salı

Kanada Ağustos Ayında Ukrayna’ya Vizeyi Kaldırabilir

Bir ülkenin diğer bir ülke ya da bölgeye vize muafiyeti elde etmek için çabalamasının en güzel örneğini Ukrayna gösteriyor.
Kısa bir karışıklık ve iç savaş yaşayan ve bundan oldukça kötü etkilenen Ukrayna hem AB’ye hem de Kanada’ya vize muafiyeti alabilmek için bastırıyor.
90 günü aşmayacak kısa süreli vize muafiyeti alabilmek için çalışan Ukrayna bu senenin Ağustos ayında Kanada için vize serbestisi kazanabilir.
27 Mayıs tarihli Ukraine Today haber sitesinde yer alan habere göre ülkedeki Ukrayna lobisinin yanı sıra ülkeyi yöneten Liberal partinin Saskatchewan temsilcileride ortak bir bildiri yayınladı.
Temsilciler tarafından yayınlanan bildiride Kanada’nın Liberal hükümetine biyometrik pasaport sahibi Ukraynalılardan iş ve turistik amaçlı 90 güne kadar yapacakları ziyaretlerinde vize istememeleri çağrısı yapıldı.
24 Ağustos 2016’da bağımsızlığının 25inci yıldönümünü kutlayacak olan Ukrayna’nın aynı gün Kanada’ya vize muafiyeti kazanacağı düşünülüyor.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Ukrayna’yı bu yaz ziyaret edeceği biliniyor. Vize serbestinin ilan edileceğine inananlar Kanada ve Ukrayna arasında bir serbest ticaret anlaşmasının da imzalanacağını düşünüyorlar.
Bazı ülkelerde ne dış işleri var ama.

Murat Kandemir, 31 Mayıs 2016         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder