14 Kasım 2018 Çarşamba

Kanada Artık TCF Fransızca Sınavlarını da Kabul Etmeye Başladı


Kanada hükümeti Franıszca dil bilgisini kanıtlamak amacıyla kullanılan yeni bir sınav sonucunu da kabul etmeye başladı.

Kısaca TCF Canada (Test de connaissance du français pour le Canada) denilen ve Fransa hükümetinin kurumu olan CIEP (Centre international d’études pédagogiques) tarafından uygulanan sınav Kanada dahil 150 ülkede yapılıyor ve adayların Fransızca dil seviyelerini ölçüyor.

CIEP tarafından yapılan duyuruda artık TCF Kanada sınavının Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) tarafından kabul edildiğini ve göçmenlik başvurularında kullanılabileceğini belirtildi.

Sınav artık Kanada’nın ekspres giriş göçmenlik sistemi altında göçmen kabul eden federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınııfı (CEC) başvurularında Fransızca dil seviyesini ispat etmek için kullanılabilecek.

Kanada göçmenlik bakanlığı şimdiye kadar Fransızca dil seviyesi için sadece TEF Kanada (Test d’évaluation de français) sınavını kabul ediyordu. TCF Kanada sınavının da akredite olmasıyla Fransızca için kabul edilen sınav sayısı ikiye çıktı.

Kanada’ya göçmen olarak başvuran ve Fransızca dilinden puan almak isteyen adaylar artık TCF Kanada veya TEF Kanada sınav sonuçlarından birini kullanabilecek.

İngilizce içinse hala sadece iki sınav sonucu kabul ediliyor. IELTS veya CELPIP.

Kanada hükümeti ve özellikle Ontario eyaleti Kebek dışında Fransızca konuşan göçmen sayısını arttırmak için çeşitli kararlar almıştı.

Ontario eyaletinin ekspres giriş sistemine uyumlu Fransızca konuşan nitelikli işgören göçmenlik sınıfı özellikle fransızca konuşan göçmenlerin başvurabileceği özel eyalet aday göçmenlik programı (PNP) olarak işletiliyor. Bu programdan şu ana kadar 1.383 aday göçmenlik davetiyesi aldı.

Murat Kandemir, 14 Kasım 2018   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder