3 Eylül 2013 Salı

Kanada Eski Federal Nitelikli Eleman (FSW) Başvuru Ücret İadeleri

Kanada hükümeti daha önce federal nitelikli eleman göçmenlik programı (FSW) dosyalarının eritilmesi çalışması kapsamında uzun süre bekleyen ve henüz işleme konmamış ve aynen iade edilecek başvuruların ücret iadelerine başladı.

Şubat 2008’den önce FSW başvurusu yaptıysanız ve bu zamana kadar Kanada Göçmenlik Bakanlığı’ndan (CIC) dosyanızın işleme alındığıyla ilgili herhangi bir yazı almadıysanız bu yeni uygulamadan sizde etkilenebilirsiniz.

Dosyanız işleme konmadan ödediğiniz başvuru ücreti ile birlikte size iade edilecektir. CIC ödemeleri sistemdeki adreslere çek olarak gönderecektir. Karışıklık yaşanmaması için son adresinizin CIC sisteminde olduğundan emin olun. CIC size ücret iadesinde bekleme süresi ne olursa olsun faiz ödemesi yapmayacaktır.

Bakanlık dosya ücreti iade edilecek adaylara ayrıca mektup gönderecek ve iletişim bilgisi güncellemesi istenecek. Kontak bilgilerinizi bakanlığın yayınladığı formu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5741E.pdf

2008’den önce yapılan FSW başvuruları oldukça fazla olduğundan ücret iadesi biraz zaman alacaktır.

27 Şubat 2008’den önce FSW başvurusu yaptıysanız ve göçmenlik görevlisi yaptığınız göçmenlik başvurusu ile ilgili program kriterlerine uyup uymadığınız konusunda 29 Mart 2012’ye kadar herhangi bir karar vermediyse başvurunuz ve ödediğiniz ücret size aynen iade edilecektir. Bunun istisnası yoktur.

Program kriterlerine uygunluk değerlendirmesi adayın eğitim, dil, iş tecrübesi, uyum ve yaş gibi faktörlerin ilgili dönemdeki kanunlara göre ölçülmesi ve başvurunun kabul edilip edilmediği kararı anlamını taşımaktadır.


Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 3 Eylül 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder