24 Temmuz 2014 Perşembe

Kanada İlk Start-Up Vizesini Verdi

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander Vancouver’deki GrowLab merkezini ziyaret ederek ilk start-up vizesi alanları bizzat tebrik etti.

Geçen hafta Perşembe günü GrowLab firması merkezinde yapılan kutlamaya katılan Bakan Alexander ilk start-up vizesi verilen Ukraynalı Zeetl şirketinden Stanislav (Stas) Korsei ve Oleksandr (Alex) Zadorozhnyi’yi kutladı.

Geçen sene başlatılan start-up vize programı Kanadalı yatırımcı firma ve melek yatırımcıları Kanada’ya gelmek isteyen girişimcilerle buluşturuyor.

Resepsiyonda konuşan GrowLab yöneticisi Jonathan Bixby’de ilk start-up vizesi alan Stas ve Alex’i tebrik etti.  

Kurucularının start-up vizesi aldığı Zeetl şirketi Kanada’da yeni bir hayata başlamış oldu. Start-up vize programı becerikli yabancı girişimcileri işlerini büyütmeleri ve Kanada ekonomisine katkı yapmaları için Kanada’ya bekliyor.

Teetl firmasının kurucularına start-up vizesi verilmesinde ön ayak olan GrowLab start-up vizesi ile ülkeye gelmek isteyenlere örnek teşkil etti.

Teknoloji sektörü uzmanları ABD’nin vize programına alternatif olarak Kanada’ya gelebiliyorlar. Özellikle teknoloji alanında faaliyet gösterecek girişimciler Kanada’nın kapılarını zorlayabilirler.

Kanada’da sermaye ve kuruluş desteği sağlayacak risk sermayesi firması ya da melek yatırımcı bulabilen yabancı girişimciler daimi ikamet şansını yakalayabilirler.

Kanada’nın geçen sene pilot proje olarak başlattığı start-up vize programı kendi alanında dünyada tek. Az sayıda başvuru alan start-up vize programında ilk iki vize geçen hafta Ukraynalı girişimcilere verildi.    

Amazon, Facebook ve Microsoft gibi birçok teknoloji firması daha esnek göçmenlik ve vize programlarından faydalanmak için Vancouver’de ofis açtı.

Bir göçmen ülkesi olan Kanada 2008-2009 ekonomik kriz sonrası büyümeye devam ediyor ve özellikle teknoloji, finans, doğal kaynak sektörlerinde daha fazla büyümeyi amaçlıyor.

Hong Kong ve Hindistanlı bilişim sektörü uzman ve çalışanları İngilizce dil ve eğitim becerileri bakımından özellikle Kanada’yı seçiyor.

Start-up vize programı ile kendi potansiyellerinin farkında olan yabancı girişimciler yeni oluşturulacak iş projelerine her türlü kaynak desteği veren organizasyonlarla ve melek yatırımcılarla işbirliği yapacak.


Murat Kandemir, 24 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder