16 Ağustos 2013 Cuma

Kanada Eyalet Hükümet Başkanları Daha Fazla Göçmen İstiyor

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Federasyon Konseyi’ne katılan Kanada eyalet hükümet başkanları federal hükümetten Eyalet Göçmenlik Aday Programı’ndan (PNP) kabul edilecek göçmen kotasının arttırılmasını istedi.

Eyalet liderleri eyaletlerde çalışan işçilerin eyalet göçmenlik aday programı, Kanada tecrübe sınıfı (CEC) ve Federal Nitelikli Eleman Programı (FSW) gibi göçmenlik programları sayesinde Kanada vatandaşı olabileceğini kaydetti.  

Ontario Eyalet Başkanı Kathleen Wynne’nin ev sahipliğinde Niagara on-the Lake’te gerçekleştirilen toplantıya 13 eyalet ve bölge hükümet başkanı katıldı.

24-26 Temmuz’da düzenlenen toplantıda liderler federal hükümetten geçici işçilerin ve uluslararası öğrencilerin vize işlemlerinin hızlı cevaplandırılması ve bazı vize ofislerinin kapatılması düşüncesinin tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Liderler eyaletlerdeki kalifiye işçi sıkıntısını giderecek olan ve geçici işçi programına (TFW) başvuran işçilerin vize başvurularının hızlı cevaplandırılmasının önemine değindi.

Geçtiğimiz Haziran’da Alberta’nın güneyinde oluşan sel felaketi sebebiyle felaket sonrası çalışmalar için daha fazla geçici işçinin gerektiğine dikkat çektiler.

Toplantıda göçmenlik yerleşim ve dil eğitim hizmetlerinin eyalet ve bölgelerce verilmesinin daha uygun olacağı da dile getirildi.

Quebec eyaleti Kanada-Quebec Anlaşması çerçevesinde kendi göçmenlerini seçme ve göçmen yerleşim sosyal hizmetlerini sağlıyor ve kendi uygulamaları hakkında isteyen eyalete bilgi sağlıyor.

Eyaletler federal hükümetten daha fazla geçici kalifiye işçi ve eyalet aday göçmen programında kabul edilecek daimi göçmen kotasının arttırılmasını istiyor.

Murat Kandemir, (Member of ICCRC), 16 Ağustos 2013     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder